Emiratele Arabe - Abu Dhabi Inapoi
Oferte Abu Dhabi
Abu Dhai este capitala Emiratelor Arabe,cel mai bogat oras din lume,la doar 90 de mile distanta de Dubai,un nou paradis al luxului,s-a schimbat mult in ultimele decade fiind mai degraba un oras cosmopolitan,cu o arhitectura urbana indrazneata si gradini luxuriante.Abu-Dhabi este cel mai modern oras din lume.

Este centrul guvrenamental si al afacerilor din Emirate,sediul companiilor de petrol a Emiratelor si al ambasdelor diferitelor state.Arhitectura moderna a cladirilor si a zgarie-norilor e cea mai rafinata din Estul Mijlociu.Bogatia petroliera a orasului a fost in mod ințelept folositǎ pentru a incuraja un mediu de comert sanatos,in afara celei a petrolului.Promovarea turismului si numeroasele proiecte legate de acest domeniu au ridicat orasul la nivelul Singaporelui in regiune.

Largi gradini,bulevarde verzi luminate,prezenta unor lanturi de hoteluri de lux,imense mall-uri,centre culturale promit o experienta unica turistilor de-a lungul intregului an.
Partea vestica din Corniche a fost extinsa recent cu un nou drum pentru a descongestiona traficul si a oferi mai multe gradini luxuriante de-a lungul unei noi lagune langa insula artificiala Lulu,care blocheaza vederea spre mare si ofera orasului propriile dune de nisip rosu.
Este cel mai mare Emirat si capitala federala a EAU.Lungile sale coaste de-a lungul marii-de la baza peninsulii Qatar in vest pana la granitele emiratului Dubai in nord au fost odata cele mai bune ape pentru pescuitul de perle.Abu-Dhubai a fost primul emirat care a exportat petrol din Umm Shaif in 1962.Se invecineaza la sud cu oazele de la Liwa, unde undele din cele mai mari dune de nisip pot fi gasite, si la est cu stravechea oaza Al Ain. Emiratul a fost locuit inca din mileniul 3 i.Hr.,dar Abu-Dhabi de astazi s-a nascut in a doua jumatate a secolului XVIII,cand a fost intemeiat de tribul lui Bani Yas, in 1761.La inceputul secolului XX,economia emiartului era centrata pe pecuitul de perle, cirezi de camile,oaze.
Descoperirea petrolui in 1958,si inceperea exporului in 1962 a produs un brusc avant al economiei,si a pus bazele societatii moderne de astazi. Progresiva viziune a orasului e temperata de o legatura adanca cu traditiile,cu un respect deosebit ce inca le este acordat,si culturii de asemenea;si strecurate printre cladirile moderne sunt mici locauri,mostenite sa spuna povestea trecutului mai departe.
Prioritate sunt nu numai viitorului,dezvoltarii viitoare,cat si redescoperirii trecutului prin arheologie,restaurarea cladirilor,muzeelor,etc.Muzicantii traditionali,caligrafiisi artisti sunt incurajati sa-si dezvolte talentele.
Aproape de oraş se află cîteva renumite cluburi de golf.Clubul de golf Abu Dhabi by Sheraton,care are în componenţă două terenuri de iarbă,este cunoscut ca unul dintre cele mai bune din lume.Stadionul de iarnă Abu Dhabi Ice Rink oferă condiţii pentru patinaj şi hockey pe gheaţă.
Pe pista de întreceri Al Wathba,puteţi asista la curse de cămile,care se ţin în lunile de iarnă.De cîteva ori pe an,au loc în preajma zonei litorale Corniche,curse cu ambarcaţiuni din lemn.Aceste întreceri tradiţionale,sunt urmate de intreceri între arbarcaţiuni ultra-rapide UIM Formula One Power Boat Race.
*Ferrari World Abu Dhabi a fost inaugarat pe 28 octobrie 2010,fiind cel mai mare parc tematic din lume.Daca doriti sa simtiti adrenalina pompand prin vene, trebuie sa stiti ca Formula Rossa Rollercoaster din Ferrari World Abu Dhabi a fost creat sa reproduca acceleratia si viteza masinilor de Formula 1,si foloseste 10,000 cai putere pentru a propulsa trenuletele.Formula Rossa Rollercoaster va accelera de la 0 la 100 km/h in doar 2.0 secunde si va atinge viteza de 240 km/h.Cei mici se pot bucura de un Junior GT,aici fiind invatati cum se conduce un F430 GTSpider,dar la dimensiuni reduse.De asemenea,vor mai avea parte de Junior Grand Prix, masinutele fiind Ferrari F1 si tot de mici dimensiuni.
*Marea Moschee Sheikh Zayed este simbolul orasului si considerata cea de-a treia din lume ca marime.Aici se afla cel mai mare candelabru cu cristale Swarowski si cel mai mare covor din lume confectionat in Iran.
Pentru a pastra si respecta traditia musulmana,turidtii trebuie sa se descalte inainte de a intra în moschee,iar femeile,fara exceptie,sa se imbrace in burka si sa-si acopere capul cu un sal negru.Abu Dhabi este unul dintre cele mai bogate orase din lume care isi permite sa faca investitii uriase si in strainatate.
*Safari-Iubitorii de aventura pot incerca o excursie de tip Jeep Safari printre dunele de nisip.Dupa parcurgerea unei scurte distante,inainte de a ajunge la un camping permenent din desert,turistii sunt tratati cu barbecue,shisha,urmand apoi o plimbare cu camila,vanatoare de soimi si henna paiting.
*Shopping-Abu Dhabi,ca si Dubai de altfel,exceleaza nu numai la capitolul mall-uri,ci si la capitolul cumparaturi ieftine in bazaruri numite souk-uri.“Souk”este cuvantul arabesc care desemneaza piata sau locul unde orice fel de bunuri sunt cumparate sau schimbate.
Principalele mall-uri din Abu Dhabi sunt Abu Dhabi Mall,Al Raha Mall,Al Wahda Mall, Fotouh Al Khair Centre Khalidiyah Mall iar vizitatorii vor remarca contrastul dintre souk-uri si mall-urile moderne.

Citeşte mai mult

Rezervari