Destinatii - Africa Inapoi
Oferte Africa
Africa al doilea continent ca mărime al Pământului traverat de Ecuator și cele două tropice,este cuprins între Oceanul Atlantic,Marea Mediterană,Canalul Suez,Marea Roșie și Oceanul Indian;de la nord la sud,pe circa 8000 km,iar la est pe 7400 km,în Africa de Nord.Africa este gazdă a unei șeptimi din populația totală de pe glob.În Africa își are originea rasa umană,de-a lungul văii Marelui Rift African ce traversează Etiopia și Kenya fiind descoperite cele mai vechi schelete ale înaintașilor oamenilor de azi.
Africa poate fi impartita in trei grupe,astfel deosebim Africa joasa (Sahara, Sudan,Guineea si Depresiunea Zair) cu altitudinea mai mica de 500 m,Africa inalta (Abisinia si Somalia) si Africa de Sud,constituita din podisuri inalte de peste 1000 m.Doar sistemul montan al Atlasului este format prin cutare,restul muntilor africani reprezentand mari zone de grupa atat marginile inaltate ale Marelui Graben Est-african (Podisul Abisiniei si Podisul Somaliei) cat si munti, podisuri ridicate tectonic (Ahaggar, Air, Tibesti) si horsturile ( Muntii de Cristal si Muntii Scorpiei).
De formarea Marelui Graben Est-african sunt legate puternice eruptii vulcanice,care au dat nastere vulcanilor Kilimanjaro – 5195 m si Elgon 4322 m.
Depresiunile sunt largi si limitate de praguri: Kalahari, Zair, Ciad, Niger precum si cele din Sahara.
Campiile sunt restranse si de scufundare recenta (Senegalului,Guineei Superioare,Mozambicului si Somaliei).
Safari, animale exotice,zulusi,fotbal,rugby,sporturi extreme,plaje incredibile,parcuri naturale,hoteluri si restaurante de cea mai buna calitate, unele dintre cele mai bune vinuri din lume si o istorie coplesitoare.
Numeroasele cascade și catarcate ale fluviilor( Nil,Niger,Zambezi,Orange,Limpopo),frumusețea peisajelor și farmecul croazierelor dau nota de atractivitate turistică a rețelei hidrografice și respectiv a lacurilor.
Cele mai importante sunt lacuri cu apa dulce,Victoria (cel mai mare lac al Africii), Malawi,Edward, Mobutu Sese Seco, Turkana, Kivu, Tana. Doar Lacul Ciad este cu apa sarat, el fiind putin adanc si intr-o zona arida.Cel mai adanc lac al Africii este Tanganyika cu aproximativ 1435 m , el ocupand locul 2 pe glob.
Zona considerata un veritabil Rai, de mii de ani, pentru vanatorii si culegatorii sud-africani,Parcul National Kruger a devenit astazi una dintre cele mai mari si mai cunoscute rezervatii naturale ale lumii.
Cu o suprafata de 18.989 de kilometri patrati,parcul are o lungime de 360 de kilometri de la nord la sud si 64 de kilometri de la est la vest.O intindere uriasa si captivanta in care turistii pot asista din plin la spectacolul vietii salbatice.Nu mai putin de 6 ecosisteme se regasesc pe cuprinsul rezervatiei, acolo unde pot fi intalnite 1982 specii de plante, 517 specii de pasari, 147 de specii de mamifere (inclusiv cei 5 Uriasi ai Africii: leul, elefantul, rinocerul, leopardul si bivolul african) si 114 specii de reptile, inclusiv 3000 de crocodili.
Tot la Kruger se regasesc si 350 de caini salbatici africani,specie din care mai exista pe teritoriul Africii de Sud mai putin de 400 de exemplare.Parcul detine si o uriasa"familie"de elefanti,aproximativ 12.000 de exemplare, si asta in ciuda faptului ca rezervatia nu poate sustine decat 8000 de astfel de mamifere.
Parcul National Kruger este si una dintre cele mai apreciate destinatii turistice ale Africii de Sud,fiind dotat cu 21 de tabere de odihna si 15 cabane pentru amatorii de safari.
Africa este continentul cu clima cea mai calda de pe glob.Valorile termice de peste 40° C sunt frecvente in intreaga Sahara.
Clima ecuatoriala este cea mai umeda clima si o intalnim de o parte si de alta a Ecuatorului pana la 5°C latitudine nordica si sudica.Clima subecuatoriala se intinde intre 5°C 18°C latitudine nordica si sudica.Incalzirea puternica din timpul verii a uscatului atrage masele de aer dinspre ocean, prelungind Alizeul de SE, iar iarna predomina Alizeul de NE, uscat.Clima tropicala este o clima de desert si semidesert.
Aceasta ocupa zona tropicelor,intre 18° C si 25° C latitudine nordica si sudica.In partea de nord se gaseste cel mai intins desert al lumii,Sahara, cu 8,8 milioane km².
Caracteristica acestui climat este data de diferentele termice mari intre zi si noapte, dar mai ales de absenta indelungata si neregularitatea ploilor.
Clima mediteraneana ocupa extremitatile continentului care stau sub influenta periodica a maselor de aer temperat. Se caracterizeaza prin veri aride si ierni ploioase, cand bat vanturile de vest.Deşi lumea crede contrariul, în Africa sunt mult mai multe animale în captivitate decât sălbatice.Vaci,capre si porci sunt în număr foarte mare crescuţi pentru mâncare,la care se adaugă animalele domestice.Insectele sunt alt element important din fauna Africii.
Unele furnici comune din partea de sud produc un lut care este foarte folositor pentru cărămizi şi construcţii de case. Totuşi, majoritatea insectelor nu sunt folositoare.
Citeşte mai mult

Rezervari