Antalya - Alanya Inapoi
Oferte Alanya
Alanya este una dintre statiunile cu cea mai frumoasa si fina plaja din zona,situata pe coasta mediteraneeana a Turciei, la distanta de 130 km de Antalya,se intinde cu eleganta de-a lungul a doua golfuri largi,cu un port frumos si un aer pasnic,si este cu siguranta una dintre cele mai populare statiuni ale Turciei.

Multi turisti, in special scandinavi,germani,rusi si olandezi,isi fac vacantele cu regularitate in Alanya pe timpul lunilor calduroase.Sunt atrasi de aceasta zona datorita preturilor accesibile,temperaturilor ridicate,plajelor nisipoase,accesului catre zonele istorice ale Antalyei , si a bucatariei rafinate.

Principala atractie a orasului o reprezinta plajele intinse de nisip, plantatiile de bananieri,un pitoresc si vechi castel,impreuna cu nenumaratele hoteluri, restaurante si cafenele care fac din aceasta parte a Turciei un loc de neuitat pentru vacanta. Printre locurile si vestigiile demne de vizitat se numara Kizil Kule (Turnul Rosu),castelul Ic Kale, santierul naval Seljuk, fortareata Alara, ruinele orasului antic Syedra, anticul oras-port Iotape, toate aflate la o distanta mai mica de 30 de km de Alanya.
Orasul este locatia celei care a fost odata cea mai puternica si mai spectaculoasa fortareata de pe coasta Turciei, formata din 150 de bastioane.Alanya dateaza din timpuri elene, cand se numea Coracesium si a fost condusa, pe rand, de romani, bizantini, armeni, selgiucizi si otomani.
Biserica bizantina inchinata Sfantului Gheorghe, ce dateaza din secolul VI, sirul de trepte din caramida rosie care se spune ca au fost folosite de Cleopatra cand a coborat spre mare sa faca baie sunt alte puncte de atractie ce nu trebuiesc ratate.
Drumul spre Castel este o adevarata provocare, fiind foarte abrupt, insa peisajul cu livezi de smochini, iasomie si panorama asupra portului de dedesubt recompenseaza orice efort.
La vest de fortareata,la nivelul marii se afla Pestera Plangatoare, de o valoare speologica deosebita, cu perdele de stalactite si stalagmite datand de acum 20 000 ani.

Efectele curative ale pesterii, eficiente mai ales in afectiuni respiratorii, atrag turisti din intreaga lume.In est se afla orasul-port cu cafenele, barci de pescuit si agrement.
Alanya si imprejurimile sale sunt intr-o zona de climat subtropical mediteranean cu ierni foarte blande si veri uscate.
Din aceasta cauza nu exista gradini imense de pomi fructiferi deoarece nu este suficienta apa in sol dar nici un sistem de irigare artificiala nu a fost introdus.

In loc de gradini de pomi fructiferi,veti gasi o vegetatie de stepa cu tufe de leandri, maslini salbatici si eucalipti de-a lungul coastei.Primavara peisajul se schimba, din gri muntele prinde viata fiind acoperit de iarba si o multime de flori.

Citeşte mai mult

pag. 1 /4
 
pag. 1 /4
 

Rezervari