Turcia - Antalya Inapoi
Oferte Antalya
Antalya este o destinatie pentru familiile cu copii,pentru cuplurile dornice de relaxare si distractie,iubitori ai sporturilor nautice,cat si pentru cuplurile aflate in luna de miere.Antalya inseamna plaja,soare si all inclusive,dar,regiunea ofera,pe langa acestea,si posibilitati pentru excursii culturale!

Zona Antalya este situata pe coasta mediterana a Turciei la Sud Vest si cuprinde pe langa orasul Antalya si o serie de statiuni:Lara,Belek,Kemer,Side si Alanya.Bazele orasului Antalya (Attalia) s-au pus în anul 150 î.e.n când,spun legendele,regele Pergamonului,Attalos al II-lea, descoperind aceste locuri pentru adăpostirea unei flote din Mediterană,a spus:„Acesta este cu siguranţă Paradisul”.

Cea mai veche construcţie din oraşul vechi este Poarta lui Hadrian,o arcadă triplu boltită, cioplită în marmură,tribut adus de turci împăratului roman cu ocazia vizitei sale aici,în anul 130 î.e.n.

Turnul cu ceas din Piaţa Kalekapisi,adevărată santinelă a timpului trecut,păzeşte de milenii intrarea în vechiul oraş,iar Hidirlik Kulesi,din parcul Karaalioglu,construit de romani in sec.II are 14 m si o structura circulara,din piatra,pe un postament patrat. Zona Antalya este situata la poalele muntilor Taurus,fiind supranumită si capitala rivierei turcesti.Se află la 546 km de orasul Ankara şi 727 km de Istanbul.

Clima din Antalya este de tip mediteraneana,regiunea fiind scaldata de raze de soare pentru 300 zile pe an,deosebit de placuta cu temperaturi medii de 25-30 oC.

Toate hotelurile din zona Antalya,chiar daca sunt de tip resort,vin in intampinarea turistilor cu diferite feluri de mancare traditionale pentru a fi siguri ca prezinta in intregime traditiile regionale.

In sezonul de vara,turistii care calatoresc in Antalya pot face rafting,scufundari,hipism,golf, jeep safari,quad safari,parasailling,plimbari cu hidrobicicleta (sau orice sport nautic motorizat sau nu),tenis de camp,tenis de masa,volei,shopping.

Citeşte mai mult

Destinatii - Antalya

Rezervari