Destinatii - Asia Inapoi
Oferte Asia
Asia este primul continent ca intindere a lumii.Cel mai intins si mai populat, continentul cu cele mai mare inaltimi, dar si cea mai diversa clima.De la ruinele antice,junglele si plajele virgine din partea de sud-est,la metropolele gigantice din partea insulara si de est,toti turistii vor spune ca,fara indoiala.Asia este o destinatia fascinanta,cu remarcabile si diverse trasaturi culturale,o populatie blanda si primitoare si, nu in cele din urma,o bucatarie delicioasa.Mancarea,muzica,arta si religia joaca un rol important in multe culturi asiaticeVizitatorii pot gasi diferente colosale de la o tara de la alta sau chiar de la o regiune la cealalta dar, pentru o orientare mai buna,vor gasi si influente vestice, mai mult sau mai putin proeminente,datorate colonizarii.
In Asia s-au nascut unele dintre cele mai vechi si importante civilizatii ale istoriei umanitatii:indiana,chineza, araba, iudee, cambogiana etc.In Asia s-au nascut si marile religii ale omenirii crestina, musulmana,mozaica, budhista, hindusa.Asia se bucura de mari rezerve de resurse naturale:petrolul,în jurul Golfului Persic,Arabia Saudită fiind primul producător şi exportator mondial, asa cum China este cel mai important producător mondial de carbuni.
Detinerea acestor resurse e un instrument important de negociere politica pentru multe state din regiune.
Cele mai mari orase sunt: Istanbul, Bagdad, Teheran,Ar Ryadh, Karaki, Madras, Delhi, Mombay (Bombay), Calcutta, Tokio, Beijing, Taipei, Mannila, Singapore, Jakarta, Seul, Shangai, Honk Kong, etc.
In Asia s-au dezvoltat unele dintre cele mai mari civilizatii de pe glob.
Chinezii au fost mari inventatori ai epocii premoderne (au descoperit praful de pusca,busola, hartia) si deasemenea tot aceasta civilizatie mongoloida stralucita a construit si singurul obiect artificial, facut de om ce se poate vedea din spatial cosmic: Marele Zid Chinezesc.
Acesta are o arhitectura impresionanta, avand peste 5000 km lungime.
Alaturi de lanturile muntoase extrem de inalte, aici se afla sic el mai inalt podis al lumii (pod Tibet-peste 5000m) alaturi de pod Pamir si pod. Gobi. In munti Himalaya se afla unele dintre cele mai inalte varfuri ale lumii (vf. Everest sau Chomolungma cum este denumit de bastinasi-cel mai inalt vf de pe lume si vf K2-8610m). Ca alte recorduri ale reliefului din Asia sunt: cea mai mate peninsula din lume (pen. Arabia), cel mai mate arhipelag al lumii (arh. Indonezian) si, mai sus mentionat, inaltimea medie cea mai mare (960 m).
Clima pe continentul asiatic este datorita pozitiei sale in emisfera N-E si intinderii sale foarte mari,Asia sintetizeaza toate zonele de clima ale globului. Astfel, in N Asiei,adica in Rusia se gaseste o clima polara si subpolara, in centru se gaseste o clima semi-desertica si desertica, in m-ti se gaseste o clima etajata,in pen.
India si in peninsula Mallaca se gaseste o clima tropicala, in arhipelagul Indonezian se gaseste o clima ecuatoriala,in E se gaseste o clima temperat-umeda si continental-rece iar in peninsula In Arabia se gaseste o clima desertica.
Fiind un continent al civilizatiilor stravechi, turismul reprezinta un punct foarte important pentru majoritatea continentului.Pe langa obiectivele turistice importante, ca locuri de pelerinaj religios,Ierusalim reprezinta locul de pelerinaj pentru crestini iar Mecca pentru islamici.
Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari