Statiuni montane - Azuga Inapoi
Oferte Azuga

Azuga este o statiune aflata la poalele Muntilor Bucegi si Baiului.Statiunea climaterica Azuga este renumita pentru posibilitatile de practicare a sporturilor de iarna,aici fiind omologata de catre Federatia Internationala de Schi prima partie din Romania.Azuga este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Prahovei.
 

Situata în partea de nord a judetului Prahova, la confluenta râului Prahova cu pârâul Azuga, localitatea Azuga este o asezare urbana, având coordonatele de identificare 45 grade 37' latitudine nordica si 25 grade 33' longitudine estica. Orasul are 5.213 locuitori.
Este o localitate tipica de munte; teritoriul sau administrativ de 8.304 ha se suprapune atât Muntilor Clabucetele Predealului (N-V) cât si Muntilor Gârbovei (S-E), orasul propriu - zis, desfasurându-se în lungul vaii Azuga, pe directie E-V, pe cca 3 km pâna la confluenta cu Prahova.
Pozitia si accesibilitatea sunt avantaje pentru orasul Azuga,acesta fiind situat pe cea mai circulata vale transcarpatica a României - Valea Prahovei - respectiv DN 1\ E60 si magistrala feroviara dubla, electrificata Bucuresti - Brasov, la cca 135 km fata de Bucuresti si 36 km fata de Brasov.
Se învecineaza la nord cu jud. Brasov, la vest si sud cu orasul Busteni, iar la sud si est se afla comuna Valea Doftanei.Potentialul turistic aferent teritoriului administrativ al orasului Azuga este în exclusivitate natural, formele de turism favorizate fiind: odihna totala sau activa, drumetie 9 trasee turistice montane de la foarte usoare la foarte dificile, în Muntii Bucegi si Muntii Baiului, trasee de alpinism în Muntii Bucegi, cu grad de dificultate de la I - VI), sporturi de iarna (schi alpin, fond, randonee, snowboard, sanius) sporturi de vara (exista 2 terenuri de handbal - volei, 1 teren de fotbal, 2 terenuri de tenis pe zgura, 1 teren de baschet, o sala de sport), picnic, vânatoare si pescuit sportiv, agrement nautic, cunoastere – instruire.
Azuga este renumita pentru investitiile masive in ceea ce priveste amenajarea partiilor astfel ca partiile statiunii sunt: Partia Sorica ce are 2100 m si un grad de dificultate mediu, este dotata cu tunuri de zapada si iluminat nocturn;
Partiile Cazacu si Cazacu Varianta prima avand o lungime de 1920 m si un grad de dificultate mediu, Partia Cazacu Variata dispune pe cei 400 m ai sai si de zapda artificiala;
Partia Cazacu Bretea cu lungimea de 715 m;
Partia Sorica Sud, 770 m grad de dificultate usor;
Partia La Stana, 910 m lungime, grad de dificultate usor.
Toate partiile sunt accesibile cu ajutorul telegondolei inaugurata in 2007 dar exista si instalatii de teleschi, miniteleschi sau babyschi. Partia Sorica este disponibila practicantilor de snowboard, iar in oras se gasesc doua terenuri de handbal si volei, unul de fotbal si doua de tenis.
Parcul central al Azugai gazduieste Monumentul Ecaterinei Teodoriu Azuga sculptat de Ioan Iordanescu in 1937.
Statuia de bronz este de marime naturala si o infatiseaza pe Ecaterina Teodoriu in uniforma militara.
Ecaterina Teodoriu este supranumita eroina de la Jiu si a fost ucisa in timpul Primului Razboi Mondial.
In centrul statiunii veti gasi Monumentul Eroilor din Razboiul pentru Independenta inaltat in anul 1905.
In fata monumentului se afla Biserica Sfanta Treime construita intre anii 1902-1903. Biserica este inconjurata de un parc cu alei si decorata cu flori. Edificiul are forma de cruce si este realizat din caramida si piatra de rau.
Cele doua turle adapostesc naosul restaurat in 1920.Interiorul bisericii a fost pictat de catre maestrul Rafael Popescu si are in alcatuirea sa vitralii, o tampla lucrata in lemn de tei si o cruce construita din lemn si metal argintat.
In apropiere de Azuga se afla Rezervatia Naturala Poiana cu Narcise din Muntii Baiului. Zona este impanzita de izvoare si pacluri cu narcise albe.
Citeşte mai mult

Rezervari