Costa Blanca - Benidorm Inapoi
Oferte Benidorm
De multe ori litoralul Costa Blanca se confunda,nu intamplator,cu Benidorm.Benidorm este cea mai intinsa si mai dezvoltata statiune din regiune si una din cele mai solicitate destinatii de vacanta din Spania-capacitatea de cazare depaseste jumatate de milion de locuri.

Situata la 40 km de Alicante si 140 km de Valencia,statiunea ofera tot ce ne putem dori de la o vacanta ideala:plaje intinse si late cu nisip fin,hoteluri bune,zeci de restaurante,cluburi si baruri,nenumarate magazine pentru iubitorii de shopping,parcuri de distractie pentru copii, cluburi pentru tineri,sporturi nautice,posibilitati de vizite pentru iubitorii de cultura.

O statiune vibranta in care daca vrei te poti distra pana in zori sau poti gasi oaze de liniste si relaxare;un amestec inedit de vechi si nou care se intrepatrund pentru o experienta perfecta - te poti plimba in liniste pe stradutele pietruite ale orasului vechi sau poti alege arterele largi,pline de viata ale zonei noi. Benidorm este alcatuit dintr-un nucleu central-orasul vechi-in jurul caruia s-a dezvoltat catre est si vest statiunea propriu-zisa.

Centrul vechi,amplasat pe un promontoriu care inainteaza in mare,pastreaza pe alocuri farmecul micului sat pescaresc care era odinioara Benidormul.Stradutele pietruite,pietonale, sunt impanzite de mici magazine artizanale,de baruri tapas,de restaurante traditionale, cafenele si terase intime.Tot aici puteti admira biserica San Jaime si va puteti bucura de momente perfecte de liniste savurand panorama statiunii dintr-unul din cele mai frumoase puncte de belvedere-Balcon del Mediterraneo.Initial aici exista o fortareata menita sa apere orasul de atacurile piratilor in secolele XIV-XVI.Astazi veti fi incantat cu siguranta de micul parc construit ca un balcon deasupra marii,pictat in alb si decorat cu motive andaluze in tonuri de albastru;bancile si umbra primitoare a copacilor va vor invita la odihna iar panorama superba asupra locurilor va fi lait-motivul unor memorabile fotografii de vacanta.Parcul Aiguera-construit in stil neoclasic,separa centrul vechi de zona noua a orasului.In timpul verii devine gazda unor concerte sau sarbatori in aer liber.

Statiunea noua,moderna,s-a dezvoltat la est si la vest de acest nucleu central.In anii `50 primarul micii asezari a avut initiativa dezvoltarii pe verticala a orasului,din dorinta de a construi o statiune moderna,eleganta,care sa epateze prin arhitectura si sa ofere tuturor o priveliste panoramica asupra imprejurimilor.Astfel s-a nascut Benidorm-sau Beniyork cum este supranumita astazi,nu intamplator.Aspectul statiunii este cu siguranta interesant si surprinde,multitudinea de zgarie nori proiectati pe fundalul albastru al marii amintesc de luxosul Manhattan.Zona noua musteste de viata,permanent,zi si noapte...continuand similitudinea cu celebrul oras american,se spune despre Benidorm ca este statiunea care nu doarme niciodata.Restaurante,zeci de magazine de suveniruri, magazine de marca,baruri, cluburi de noapte,cluburi de karaoke,pub-uri,cluburi pentru tineri sau pentru seniori... Benidorm iti ofera orice iti doresti pentru o vacanta completa. Zona de est este in special frecventata de turistii britanici iar toate facilitatile pentru turism sunt adaptate corespunzator-aici sunt mai multe pub-uri,restaurante fast-food,cluburi „bristish”. Zona de vest este„internationala”-sunt turisti francezi,olandezi,germani dar si foarte multi spanioli.

*Plajele din Benidorm

Principalele plaje ale statiunii,in numar de 4, corespund zonelor in care aceasta este structurata.Toate au fost premiate cu Blue Flag pentru conditiile naturale si facilitatile oferite clientilor dar si si cu distinctia White Flag pentru atentia acordata curateniei si protectiei mediului inconjurator.

Plaja Mal Pas:corespunde centrului vechi al statiunii.Este o plaja micuta (cca 150 m in lungime),nisipoasa,amplasata intr-un golf cu apa extrem de limpede;este in general frecventata de localnici.

Plaja Levante corespunde zonei de est a statiunii;se intinde pe cca 2 km.Plaja lata este cu nisip fin,auriu,apa este extrem de clara si curata iar intrarea in apa foarte lina pe cateva zeci de metri.Este si cea mai aglomerata plaja a statiunii,populara mai ales in randul tinerilor.

Plaja Poniente corespunde zonei de vest;se intinde pe cca 3 km.La fel ca si Levante Beach, este lata,cu nisip fin si auriu,cu intrarea lina in apa.Este mai linistita,recomandata pentru familiile cu copii.

Plaja Finestrat mica,intima,cu nisip,frecventata in special de localnici. Plajele sunt extrem de bine intretinute si curate-in fiecare seara zeci de masinute curata nisipul pentru o noua zi.Accesul este liber dar exista si sezlonguri si umbrele pentru cei care doresc (cost aproximativ 8-10 eur/2 persoane).

De asemenea,exista numeroase spatii de joaca amenajate chiar pe plaja pentru copii mai mici sau mai mari astfel incat parintii sa se poata bucura linistiti de soare si de mare.Numeroase restaurante,baruri si cafenele sunt amplasate chiar pe strada principala paralela cu plaja-oferind un repaos binevenit la vremea pranzului. Iar daca nu doriti sa traversati strada si va multumiti cu un snack rapid dar delicios,cu o bautura sau cu o inghetata puteti vizita celebrele chioscuri chiringuitos. Atat Levante cat si Poniente sunt flancate pe toata lungimea lor de o promenada frumoasa marginita de palmieri si de bancute care invita la odihna.

De asemenea,in zona Poniente exista o pista pentru biciclete si centre de inchiriere biciclete. Un concept interesant il reprezinta bibliotecile de pe plaja-„biblioplayas”-te poti relaxa la umbra,direct pe plaja,in aceste biblioteci amenajate in aer liber,cititind o carte sau ziarul de dimineata..

Citeşte mai mult

Rezervari