Turcia - Bodrum Inapoi
Oferte Bodrum
A fost cunoscuta sub numele de Halicarnas,populara statiune Bodrum,situata in sud vestul Turciei,se mandreste cu ruinele Mausoleului,una dintre cele sapte minuni ale lumii,precum si cu Castelul Sf.Petru,o fortareata a cruciatilor care acum serveste ca Muzeul al arheologiei subacvatice.Impresionantul castel medieval construit de Cavalerii din Rodos pazeste intrarea in golful Bodrum,in care Marea Egee si Marea Mediterana se intalnesc.Exista doar cateva orase in lume,ce ofera o istorie de 5000 de ani care cuprinde urme a numeroase civilizatii. Homer,autorul poemelor antice grecesti Iliada si Odiseea, descrie Bodrum ca "terenul cu un albastru etern".
Cu o vechime de 27 de secole,asezat in sudul peninsulei cu acelasi nume, pe coasta de est a Turciei, Bodrum este un oras mic, un excelent port pentru iahturile de lux, dar si un foarte bun refugiu pentru turistii indragostiti atat de plaja si mare cat si de o viata culturala intensa.Are o arhitectura ce imbina caracteristicile traditionale turcesti cu influentele grecesti.Castelul Bodrum, construit in secolul al XV-lea reprezinta una dintre principalele atractii ale orasului. Bodrumul este faimos pentru viata de noapte asigurata de una dintre cele mai mari discoteci in aer liber din Europa si de multimea de baruri, terase, restaurante.
Windsurfing, ski nautic, plimbari cu barca si volei sunt doar cateva dintre activitatile pe care le puteti practica aici. Bodrum si-a castigat locul in topul celor mai frumoase atractii ale Turciei atat prin bogatia vestigiilor sale istorice cat si printr-o dezvoltare turistica extrem de spectaculoasa. Bodrum are numeroase optiuni de cazare, pentru bugete si gusturi diferite.
Are o capacitate totala de 80 de mii de paturi si aproximativ 600 de hoteluri, pensiuni, vile sau aparthoteluri.Dintre acestea, aproximativ 200, cu un total de circa 37 mii de paturi, au clasificari din partea Ministerul Turismului.Celelalte sunt conduse de municipalitati sau sunt sub licenta biroului guvernatorului regiunii, avand de asemenea conditii bune de cazare.Cea mai populata si renumita zona a orasului, este reprezentata de port, unde turistii se delecteaza in fiecare seara pe una dintre terase urmarind yachturile care vin si pleaca.
Bodrum este impartit in doua zone contrastante - in jumatatea de est se afla plaja alungita, barurile, cluburile de noapte si restaurantele tipice statiunilor mediteraneene, iar in jumatatea de vest a orasului Bodrum este focalizata in jurul portului de ambarcatiuni si a clubului de iahting, aici viata decurgand mai agale.
Puteti vizita situl antic Efes, unul dintre cele mai bine conservate din lume, Casa Sf. Fecioare Maria unde si-a trait ultimii ani din viata cea mai importanta figura a crestinatatii, Templul Zeitei Artemis - una din cele 10 minuni ale lumii antice, terasele de calcar de la Pamukkale supranumit si castelul de bumbac. Se pot face plimbari cu vaporul pe Marea Egee, se poate vizita insula greceasca Samos si cele 3 cetati antice Priene, Milet si Didima. Vizavi de Bodrum, la Karaada, este cel mai bun loc pentru scufundari.
La doar cativa kilometri de Bodrum este situata insula greceasca Kos, unde puteti face excursii cu vaporasul, dar si pe insula Rhodos.
Citeşte mai mult

 
pag. 2 /3
 
 
pag. 2 /3
 

Rezervari