Statiuni montane - Bran Moeciu Inapoi
Oferte Bran Moeciu

Comuna Bran este situata la mai putin de 30 km, de Brasov,intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului,pe soseaua ce leaga Brasovul de Campulung Muscel.Datorita importantei sale turistice si economice,a dat numele zonei,fiind cunoscuta ca un important punct de atractie turistica.

De asemeni,Comuna Bran este si o statiune climaterica.Situat la 25 km de Brasov si 190 km de Bucuresti, Branul este deopotriva un loc de istorie si legenda.
Branul este poarta de legatura intre Transilvania si Valahia strajuita de-o parte de Masivul Piatra Craiului iar de cealalta de Masivul Bucegi. Branul este locul in care se afla unul dintre cele mai vizitate castele din Europa - Castelul Dracula - sursa de inspiratie a celei mai fascinante legende,cea a singerosului Conte Dracula.
Castelul a fost insa construit de locuitorii Brasovului intre anii 1377 - 1382 pentru a apara trecatoarea in fata invaziilor turcesti.La inceputul sec. XX a devenit resedinta preferata a Reginei Maria de România, careia branenii ii pastreza profunda recunostinta pentru pretuirea de care ei s-au bucurat in anii de glorie ai monarhiei românesti.
Climatul temperat continental cu influente montane ofera avantajul unui sezon turistic intins pe toata durata anului. Zapada este prezenta in zona de la 115 zile pe an pana la 215 zile dintr-un an, in zonele inalte.
Desi numele Bran-ului este legat indisolubil de cel al Castelul Bran,zona este extrem de bogata in atractii turistice:Cheile Moieciului, Muntii Bucegi si Piatra Craiului, Pestera Dambovicioara, Cetatea Rasnovului, dar si Brasovul, impreuna cu cetatile sasesti de la Prejmer si Harman.
Se pot vizita si locuri ma indepartate:Castelul Peles din Sinaia, cetatea medievala Sighisoara, patrimoniu UNESCO, sau Biertan, una din cele mai mari cetati sasesti din Transilvania. Poiana Brasov este o zona traditionala de schi, dar si pentru petrecerea vacantelor de vara.
Accesul in Poiana Brasov este facil din Rasnov (9km).Branul este de asemenea un loc care face concurenta orasului prin vilele cochete care s-au construit in ultimii ani.Regiune binecuvintata de natura, cu oameni gospodari si primitori, branenii au stiut sa valorifice prin turism atuurile pe care le-au avut.
Turismul rural se practica aici de zeci de ani, reprezentand azi o alternativa viabila la hotelurile mari din Valea Prahovei.Atmosfera de familie ce va inconjoara in pensiunile rurale, oameni ce stiu sa pretuiasca un "multumesc" pornit din inima turistului dupa o masa imbelsugata, gazde ce va vor arata cu mandrie casele frumoase, decorate cu mult gust, sunt doar cateva din argumentele ce va vor convinge, poate, sa va prelungiti sederea pe aceste plaiuri.
Se pot practica sporturi de iarna pe Partia de Schi Bran - Zanoaga, dotata cu teleski,avand o lungime de 1000 de metri, si o diferenta de altitudine de 150 de metri.Dealurile si Muntii din zona reprezinta oportunitati importante pentru cei interesati de catarari, ciclism, calarie sau drumetii.
Atractii turistice:
Castelul Bran;
Muzeul Satului din Bran;
Vestigiile istorice de la Râsnov (cetatea medievala);
Schitul Dragoslavele (circa 5 km de Rucar);
Cheile Dâmbovicioarei si Pestera Damboviciara;
Muntii Piatra Craiului;
Plaiul Foii;
Manastirea Aninoasa - aflata in com. Aninoasa, ctitorita in 1677;
Manastirea Namaiesti-aflata in com. Valea Mare Pravat, dateaza din sec. XVI;
Manastirea Negru Voda - aflata in Câmpulung, ctitorita in 1215 de Radu Negru;
Mausoleul Mateias - la 12 km de Rucar;
Casa Memoriala George Toparceanu - la 17 km de Rucar;
Schitul Namaiesti - la 17 km de Rucar;
Barajul Pecineagu - la 30 km de Rucar.
Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari