Statiuni montane - Bucovina Inapoi
Oferte Bucovina
Bucovina este un taram al culorilor fiecare manastire are culoarea ei dominanta,daca la Voronet este albastrul,la Humor este rosul,la Sucevita,verdele,la Moldovita,galbenul,iar la Arbore este un amestec multicolor.

„Tara Fagilor”este una dintre cele mai vizitate regiuni din Romania si este cunoscuta mai ales pentru lacasurile de cult,o parte dintre ele aflate in patrimoniul UNESCO,care au fost construite de domnitorii Moldovei,precum Alexandru cel Bun,Stefan cel Mare,Petru Rares si Alexandru Lapusneanu.

Vizitarea manastirilor este cea mai populara activitate turistica in Bucovina,exista multe alte activitati pe care le puteti incerca aici-river rafting,paintball,mountain biking si alpinism,tir cu arcul si cu pusca cu aer comprimat,precum si cursuri de echitatie.

Muntii Rodnei si Calimani au multe trasee care pot fi strabatute pe jos sau calare,cu ajutorul cailor pe care localnicii ii pun la dispozitia turistilor.

Construita la finalul secolului al XIV-lea,Cetatea de Scaun a Sucevei domina intregul oras, fiind situata pe un platou,la inaltimea de 70 de metri.Dincolo de peisajul sublim,cetatea trebuie vizitata pentru paginile de istorie nescrisa pe care le poarta zidurile acesteia.

Orasul Gura Humorului aflat la 35 km de Suceava,pe valea Moldovei,intre culmile impadurite ale Obcinei Mari,Obcinei Voronetului si Obcinei Humorului,este un insemnat centru de exploatare si indistrualizare a lemnului. Poiana cu vegetatie abundenta de la gura paraului Humor este mentionata documentar inca din timpul lui Stefan cel Mare.

Localitatea (altitudine 600m) are o clima blanda,cu aer pur, reconfortant.Muzeul Etnografic expune o bogata colectie de piese oglindind diversitatea ocupatiilor gospodaresti si portul popular din bazinul Dornelor,zona Camplung,bazinului Humorului.

Fostul sat Voroneţ,în prezent localitate componentă a oraşului Gura Humorului s-a dezvoltat în jurul Mănăstirii Voroneţ,de-a lungul drumului local ce leagă cele două localităţi,drum ce urmăreşte valea pârâului Voroneţ până la confluenţa acestuia cu râul Moldova.

Oraşul are un cadru natural pitoresc,fiind înconjurat de obcini acoperite cu păduri de foioase şi răşinoase,iar climatul este plăcut şi reconfortant.

Zona Voroneţ reprezintă un reper al limitei dintre arealul pădurilor de foioase şi cele de conifere. Oraşul se învecinează cu comuna Mănăstirea Humorului şi cu comuna Pârteştii de Jos,la nord, la est se învecinează cu comuna Păltinoasa,la sud cu comuna Slatina,la sud-est cu comuna Valea Moldovei,la vest cu oraşul Frasin.

Manastirea Voronet situata la 4 Km de Gura Humorului,monumentul istoric Voronet a fost ctitorit de Stefan cel Mare in 1488.Frescele exterioare,din vremea lui Petru Rares,de o mare stralucire coloristica (celebrul “albastrul de Voronet) isi pastreaza intacta prospetimea.

Ele se impun prin ample compozitii (una dintre acestea infatiseaza aproape 100 de personaje),picturi murale care frapeaza prin multitudinea elementelor laice,prin realismul in care sunt executate personajele,avand ca modele oamenii din partile locului si drept cadru,frumuseti ale peisajului natural inconjurator.

In comuna Humor,aflata la 6 Km de Gura Humorului,se afla monumentul de arhitectura Medievala,Manastirea Humor,ridicata la 1530 de marele logofat Teodor Buboiog.Elementul caracteristic il formeaza pridvorul deschis.

Realizata in 1535 de zugravul Toma din Suceava,picturile exterioara atrage atentia prin monumentala compozitie“Asediul Constantinopolului”,inspirata din telurile politicii externe de independenta fata de poarta otomana,promovata consecvent de voievodul Petru Rares.Dominanta in picturi este culoarea rosie.

Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari