Africa - Cape Verde Inapoi
Oferte Cape Verde
Insulele Capului Verde sunt situate in Oceanul Atlantic,in vestul Africii,in dreptul coastei Senegalului.Arhipelagul este alcatuit din 10 insule cu peisaje foarte diferite,de la plaje cu nisip alb si fin si o flora tropicala abundenta la peisaje desertice sau vulcanice.

Acest arhipelag a fost prima colonie portugheza si a fost descoperit de Vasco da Gama in 1456.Desi din punct de vedere geografic apartine Africii, influenta europeana este foarte puternica datorita perioadei lungi in care insulele au fost colonie portugheza.

Dintre cele 10 insule ale arhipelagului,cele mai vizitate sunt:Sal,insula cea mai cautata de turistii dornici de plaja, cu vegetatie saraca si plaje infinite.In insula Santiago se afla capitala tarii (Praia) si are un relief vulcanic, ruine si vai pline de vegetatie.
Sao Vicente unde se afla orasul Cesariei Evora (Mindelo),cu relief muntos, dar si cu plaje superbe.Fogo - insula vulcanului Fogo. Boavista - asemanatoare cu Sal dar mai putin dezvoltata turistic.
''Cabo Verde ''este o tara insulara,un arhipelag localizat in Oceanul Atlantic,la 570 de km de coasta de vest a Africii. Insulele nu sunt foarte verzi (in ciuda numelui),insa traditiile si cultura, plajele superbe,oamenii frumosi si muzica de calitate au facut din Capul Verde o destinatie exotica pe gustul turistilor din lumea intreaga, care isi doresc o escapada deosebita.Este locul unde cultura si traditiile africane s-au impletit perfect cu cele europene. Localnicii din Capul Verde sunt pasionati de fotbal, dar mai ales de muzica.
Aceasta are influente portugheze, caraibiene, africane si braziliene. Muzica lor specifica se numeste morna si coladeira. Cesaria Evora s-a nascut in Cabo Verde, iar cantecele sale au facut inconjurul lumii.
Cel mai important Carnaval al Insulelor Capului Verde se tine la sfarsit de Februarie. Pe strazi dansatori in costume colorate creaza o ambianta minunata.
Carnavalul tinut pe Insula Sao Vicente in Mindelo, este cel mai renumit, unde iau parte zeci de mii de oameni. Acesta se adreseaza tuturor oamenilor de pe insula, si face apel la creativitatea si imaginatia artistilor plastici, muzicienilor, compozitorilor, designerilor de moda...
Cu influente Braziliene,varietatea de costume,paradele si dansurile de pe strazi,creaza o atmosfera electrizanta.
Clima in insule este tropicala,cu temperaturi cuprinse intre 24 si 29 de grade pe tot parcursul anului.Ploile sunt rare, iar apropierea de Africa si orginile vulcanice fac din Capul Verde o destinatie placuta pentru turisti.
Pe Insulele Capului Verde gasim plaje excelente cu ape turcoaz potrivite pentru scaldat tot timpul anului.Cele mai bune plaje se gasesc pe Insulele Sal si Boa Vista, unde portiuni de litoral cu nisip alb si apa putin adanca isi asteapta turistii din intreaga lume, acum si din Romania !
Insula Sal,care in portugheza se traduce prin “sare”,este cea mai veche din Capul Verde,formata in urma cu 50 de milioane de ani in urma exploziei unui vulcan care in prezent este inactiv.
Cand va apropiati de insula Sal aveti impresia ca aterizati pe o perla din aur, in mijlocul unui ocean albastru.Nisipul auriu,care pare ca acopera toata insula,a devenit principalul brand turistic al asezarii.Dar zonele desertice si vaile uscate ale insulei sunt presarate din loc in loc cu mici oaze pline de verdeata.
Economia asezarii s-a dezvoltat aproape exclusiv pe turism,iar numeroase hoteluri de lux si spatii de divertisment au fost construite in ultimii ani. Insula se lauda cu 350 de zile insorite pe an,care fac practic din Sal o destinatie turistica perfecta pentru iubitorii de plaja si soare in orice perioada a anului.

Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari