Creta - Chania Inapoi
Oferte Chania
Chania fermecatoare si plina de mistere,fosta capitala a Cretei este o combinatie armonioasa de vechi si nou si un punct de intalnire intre diferite civilizatii.Denumita„Venetia Greciei”,Chania are un aer boem care o transforma intr-o destinatie perfecta pentru romantici si iubitori de frumos.

Chania este inconjurata de Marea Cretei (la nord) si de Marea Mediterana (la vest si sud).La est Chania se invecineaza cu prefectura Rethymno.

Cele mai importante orase si sate din prefectura Chania sunt Ayia Roumeli,Elafonissi,Georgioupolis,Falassarna,Kissamos,Kolimbari,Kournas,Paleohora,Vamos,Sfakia,Chora Sfakion,Souda,Soughia si Vrisses.

Turistii au acces la multe plaje,populare si aglomerate pe coasta de nord, sau micute si izolate pe coasta sud-vestica,multe dintre ele premiate cu Steagul Albastru.
Chania a fost construit pe ruinele orasului antic Kydonia si a fost locuit inca din Neolitic.Orasul a inceput sa se dezvolte in timpul erei minoice,cand a devenit unul dintre cele mai importante centre economice ale Greciei antice.Astazi Chania este„capitala culturala”a insulei Creta,precum si un important centru comercial si administrativ.

Golful Souda este port pentru Prefectura Chania,de unde vapoarele au legaturi zilnice cu Grecia continentala.Aeroportul Chania este mai mic decat Heraklion si este situat in peninsula Akrotiri, langa Golful Souda, la o distanta de aproximativ 14 km de orasul Chania.

Numele oficial al aeroportului este "Ioannis Daskalogiannis", dupa un cretan care s-a rasculat impotriva ocupatiei otomane in secolul al XVIII-lea. In Chania turistii pot gasi multe oferte pentru cazare,pentru orice buget,atat in centrul orasului, cat si in apropierea plajelor.Chania are multe restaurante si cafenele,majoritatea in orasul vechi.
Chania are multe monumente din perioada bizantină,perioada de venețian, perioada otomană și istorie modernă, precum și muzee care merita vizitate,cum ar fi Muzeul Nautic din Creta,Muzeul Arheologic din Chania,reședința de Eleftherios Venizelos,War Museum din Chania.Clima zonei este temperat și temperaturi mediteraneene variate la niveluri normale pe tot parcursul anului.

Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari