Cipru - Cipru de Nord Inapoi
Oferte Cipru de Nord
Republica Turca a Ciprului de Nord este un teritoriu mic,de numai 3.355 km patrati,dar care te surprinde la tot pasul.Datorita asezarii sale geografice si strategice,intre Orient si Occident,Cipru a fost inca din antichitate,un teritoriu invadat de mai multe civilizatii.

Cu o istorie de mii de ani,plaje incredibil de frumoase,peisaje cu munte si mare imbinate armonios in acelasi loc,oameni primitori,mancaruri delicioase,hoteluri luxoase cu cazinouri,linistea si lipsa aglomeratiei,Cipru de Nord cucereste orice calator dornic de intoarcere in timp,cunoastere,cultura,relaxare sau distractie.

Fiind invadat de multe popoare,aici gasim o multitudine de influente culturale care au lasat de-a lungul timpului un bogat patrimoniu istoric si architectural,cu vestigii istorice vechi de mii de ani.

In anul 1974,trupele armatei tucesti au invadat partea de nord a insulei si de atunci Cipru a fost impartit in doua, partea de nord fiind denumita Republica Turca a Ciprului de Nord (locuita de cipriotii-turci) iar partea de sud denumita Republica Cipru (locuita de cipriotii-greci).

Partea nordica a insulei Cipru este turceasca si este neoficial cunoscuta sub numele de „Republica turceasca a Ciprului de Nord” iar cea sudica„Republica Ciprului”.

Prima denumire este neoficiala intrucat este recunoscuta exclusiv de catre Turcia,dar cea a partii de sud este oficiala si reprezinta partea Ciprului care este membra a Uniunii Europene.

*Gastronomie:Cea mai vestita mancare cipriota este "meze",un aperitiv compus din diverse salate calde si reci ce combina verdeturile cu carnea si pestele.In Cipru se evidentiaza bucataria greaca.

Bucatele caracteristice Ciprului sunt:musaca (tocatura de carne,coapta cu legume si servita cu sos de oua,faina si lapte),suvlaki (carne de vita,coapta cu ceapa verde),frigarui grecesti pe betisoare mici din lemn.

Splendide sunt vinurile cipriote albe,roz si rosii.Ca si istoria insulei,si bucataria cipriota a fost influentata de culturile popoarelor care au stapanit insula.Fiecare fel de mancare are o savoare proprie,reflectand caracterul cipriot.

"Yalanci Dolma" (frunze de vita-de-vie umplute cu orez si rosii),"Sis Kebab" (miel marinat,prajit pe carbuni),"Musakka" (straturi de cartofi,carne tocata,acoperite cu branza si coapte in cuptoare de pamant) si "Molohiya",o mancare de origine araba,sunt doar cateva exemple din delicatesele traditionale cipriote.

Varietatea bucatariei se datoreaza influentelor sud-europene si a celor din Orientul Mijlociu.O alta atractie a Ciprului sunt cafenelele turcesti existente inca din secolul XV.

Turcii pastreaza cu sfintenie secretul unei cafele faimoase in intreaga lume.Regiunea de nord a Ciprului este considerata paradisul restaurantelor.In afara de cafea,in Cipru sunt renumite si baile ("hamam"),prezente in fiecare hotel din tara.

Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari