Cipru - Cipru de Sud Inapoi
Oferte Cipru de Sud
Cipru de Sud,cea mai căutată pentru vacanţe,deşi vorbesc limba greacă,cultura şi obiceiurile lor se aseamănă izbitor cu ale grecilor,ciprioţilor nu le vor cădea prea bine remarcile în aceste privinţe,pentru că se consideră diferiţi faţă de greci,cu o identitate aparte.

Cosmopolitana,dar in acelasi timp si traditionala,cu excelente facilitati pentru turisti,care ofera o adevarata incantare ochiului,Cipru a devenit rapid un centru comercial cheie intre Europa si Orientul Mijlociu.Este de la sine înţeles că o comparaţie cu turcii va fi infinit mai ofesatoare.

Capitala Ciprului,Nicosia si centrul sau comercial,Limassol,au inregistrat o expansiune uriasa atat in materie de comert,cat si in ceea ce priveste "viata sociala"din ce in ce mai infloritoare-baruri, restaurante,teatre,facilitati de divertisment si magazine au rasarit in toate zonele,pentru a intampina cerintele mereu crescande ale turistilor.

Cipru nu se adreseaza insa numai vizitatorilor care sunt in cautarea unei vacante la plaja,care se gaseste la tot pasul,de-a lungul tarmului,de o frumusete inegalabila,o popularitate in crestere au capatat in ultimul timp vacantele de interes special. Aproape oriunde ai merge poti fi sigur ca pasesti pe o farama din trecut.

Veti descoperi asezari stravechi, ramasite ale vastelor regate,domenii romane si biserici bizantine,castele ale cruciatilor si fortarete venetiene magnifice.

Sporturile de apa ca:navigatul,yachtingul si scufundarile sunt automat associate cu insula,dar acestea sunt "prinse din mers"de altele.De exemplu,pitorescul lant al muntilor Troodos,cu padurile lor de brazi,ofera posibilitatea unor activitati specifice,cum ar fi:cataratul,privitul pasarilor,ciclismul,ski-ul si snowboarding-ul pe perioada iernii,care au devenit foarte populare in Cipru.

De asemenea,Cipru a reusit sa isi castige si o reputatie deosebita in lumea jucatorilor de golf,avand deja terenuri splendide de golf cu 18 gauri,printre cele mai bune din Europa.Cu distante asa de scurte intre diferitele puncte de pe insula,este foarte usor posibil sa se combine o zi de vizita intr-unul din orase cu relaxarea pe plaja sau in munti.

Un vizitator poate avea ocazia sa schieze dimineata in munti si sa aiba totusi timp de o baie in mare in cursul dupa-amiezei!Adaugati la acestea un climat constant tot timpul anului,care ofera un soare de vara fantastic,o iarna blanda in care localnicii inca organizeaza in mod frecvent barbeque-uri si o oportunitate pentru oameni de toate varstele sa participe tot timpul anului la diferite activitati,dar sa se si relaxeze total,in cazul in care aceasta este ceea ce isi doresc cu adevarat. In timpul lunilor de vara,cele mai populare statiuni de vacanta:Protaras,Ayia Napa,Larnaca,Paphos si Limassol se trezesc realmente la viata,oferind ritmul adaptat fiecarui tip de oameni,de la aceia care doresc sa evadeze din cotidian,la aceia care simt placerea de a petrece pana la ore "mici"ale diminetii.

Ospitalitatea si prietenia cipriotilor este deja legendara.Cipriotii au un talent real de a face vizitatorii sa se simta ca acasa,inca din primul moment in care coboara din avion si pana in ziua plecarii.

Mancarea cipriota este o delicatesa si cu siguranta sanatoasa,cu salate mari,lactate si paine proaspata constituie alimentele de baza pentru fiecare masa.Incercati dolomades-umplute cu vita de vie,afelia-carne de porc fierta in vin,cu coriandru,clasica moussaka,houmous si taramousalata.

Nu trebuie trecut cu vederea un aspect deosebit pe care il puteti evidentia la Cipru,ca destinatie turistica: aici exista o rata minima a criminalitatii,1/6 din media Europeana,in acest fel siguranta si linistea unei vacante relaxate fiind garantate.

Dupa cum se spune,Cipru este o insula binecuvantata de zei,un loc unde iti poti trai viata la maxim si un loc pe care sa il iubesti.

Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari