Grecia - Corfu Inapoi
Oferte Corfu
Corfu“Insula de smarald”datorita campiilor verzi care in fiecare primavara infloresc multicolor,prezinta paduri de maslini,portocale si lamai.Se spune ca insula ar avea 3 milioane de maslini.Insula Corfu,prima etapa a voiajului in Grecia pentru numerosi vizitatori occidentali,a fost citata pentru prima data de Homer in Odisea.
Orasul Corfu sau Kerkyra cum este numit de localnici impresioneaza prin strazile inguste, fortificatii, arcade, cladirea primariei contruita in stil venetian sau biserica Sfantul Spiridon. Insula combina perfect relaxarea cu viata de noapte.Excursiile in Corfu sunt apreciate atat de familii care prefera plajele aurii cu apa cristalina, precum si de tineri care gasesc aici toate activitatile preferate.
Corfu imbina stilul italian mostenit de la venetieni cu stilul grecesc si are o clima mediteraneeana.In partea noua a orasului se gasesc o multitudine de piete, magazine, restaurante, hoteluri sau vile de lux.Vizitatorii vor putea admira frumusetile naturale ale insulei, orasul si satele pitoresti , numeroasele plaje si golfuri care aduna mii de turisti in fiecare an.
Coasta estica ofera privelistea unei mari calme si posibilitatea de a practica o gama larga de sporturi nautice.
Turistii se pot bucura de excursii cu barcile de pescuit traditionale sau plimbari romantice cu barca sub clar de luna, de nisipul auriu al plajelor Almyros, Kalamaki, Acharavi, pot vizita pestera Loutses, baile romane de la Acharavi, muntii Pantokrator.
Coasta vestica are plaje cu nisip si fascinante golfuri,ascunse printre stancile de pe tarm:Sidari,Palaiokastritsa, Arilla, Afionas. Nu trebuie uitate muzeele si bisericile bizantine,monumentele arheologice si fortareata venetiana, punctele de belvedere din muntii Oantokratoras.
Insula Corfu se afla localizata in nord-vestul Greciei, fiind mai apropiata de coasta albaneza, la cca. 2 km de aceasta in partea de nord.Pe insula traiesc peste 100.000 de oameni, aceasta avand 592 kmp. De Corfu apartin si insulele locuite Othonoi,Ereikoussa si Mathraki, aflate mai in nord.
Cunoscuta si sub denumirea de Kerkyra, Insula Corfu se afla situata in Marea Ionica, are o forma alungita cu o lungime de aproximativ 60 de km, fiind predominant montoasa, cele mai inalte varfuri fiind Pantokrator (914 m) si Stravoskiadi (849 m).Exista zeci de statiuni cu plaje ce se intind pe o suprafata de 217 kmp si fasii stancoase ce se intind pana in mare formand numeroase golfuri.Corfu este una dintre unitatile regionale ale Greciei,aceasta facand parte din regiunea Insulelor Ionice.
Citeşte mai mult

Destinatii - Corfu

Rezervari