Europa - Croaţia Inapoi
Oferte Croaţia
Pe langa peisajul natural cu oaze,cascade,cea mai cristalina apa maritima,livezi de maslini si vita-de-vie,Croatia si insulele ei te fascineaza cu porturi in stil venetian,cetati si catedrale vechi de secole,orase medievale in stil italiano-german.

In vestul tarii se afla coasta mediteraneeana si insule,iar in partea de est sunt zonele rurale cu campii mlastinoase si munti impaduriti in care se afla vechile fortarete construite sa tina piept turcilor.

Tot aici se afla si capitala tarii,Zagreb.Croatia beneficiaza de privelisti naturale minunate si pline de comori din toate epocile istoriei europeneDubrovnik este pentru turisti perla Adriaticii,cum a fost numit de catre Lordul Byron,port pe coasta dalmata,este una dintre cele mai atractive destinatii culturale si turistice ale Croatiei si Europei.George Bernard Shaw a spus despre Croatia,ca este locul in care "Dumnezeu a vrut sa isi incununeze opera si in ultima zi,a creat Croatia cu insulele,suflul marii si oamenii ei".
Bucataria Croatiei este foarte variata de aceea este cunoscuta ca o bucatarie variata pe mai multe regiuni inca din timpurile Proto Slavice.

Diferentele care apar in selectarea ingredientelor si variatele modurl de preparare sunt evidente atunci cand compari partea continentala cu cea de coasta.
Cea continetala este tipica Proto Slavica cu influente din cele mai faimoase bucatarii ale Ungariei,Vienei si Turciei. Bucataria de pe coasta Dalmatiei a fost influentata de cea Greaca,Romana si cea Mediteraneeana a Italiei si Frantei.Cu siguranta va satisface si cele mai exigente gusturi.Croatia se poate lauda de asemenea cu o serie larga de vinuri excelente-sunt peste 700 de tipuri diferite de vin cu origine geografica protejata, coniacuri, sucuri de fructe bere si ape minerale.In partea de Sud oamenii beau "bevanda" un fel de sprit cu vin rosu bogat in miresme amestecat cu apa,in timp ce locuitorii din Nord-vest consuma "gemist" un vin sec amestecat cu apa minerala.
Bucataria traditonala a Istriei este o bucatarie cu experienta de prima clasa mai ales cand este servita cu selectele vinuri ale Istriei.

Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari