Caraibe - Cuba Inapoi
Oferte Cuba
Pregatiti-va de surprize,socuri si experiente care va vor deschide noi perspective!Republica Cuba este un stat in nordul Americii Centrale,situat pe cea mai mare insula din Antile,care se afla la confluenta Marii Caraibilor cu Golful Mexic si Oceanul Atlantic.

La nord se afla SUA si Bahamas,la vest Mexic,la sud Insulele Cayman si Jamaica,iar la sud-est Haiti.Cuba secolului XXI este unica si contrastanta:saraca din punct de vedere economic,dar extrem de bogata din punct de vedere cultural, impresionand orice calator.

Timp de o jumatate de secol,Cuba a fost cunoscuta pentru situatia sa politica, dominata de catre Fidel Castro,cel care atragea atentia media prin orice gest.Multi dintre vizitatori ajung in Havana si gasesc un loc exuberant,in locul peisajului gri la care se asteptau.
In aceasta tara cu putine posesiuni materiale,viata poate fi dura,dar austeritatea este doar o parte din poveste, deoarece Cuba a fost binecuvantata cu bogatii imposibil de cumparat.
Turistii ramanand hipnotizati de frumusetea si abundenta de plaje,golfuri, munti,rom, muzica si peisaje care iti taie rasuflarea.Sfidand logica,oamenii sunt cei care au pastrat viu spiritul Cubei,demonstrand intregii lumi ca sunt supravietuitori si improvizatori,poeti si visatori,cinici,dar si intelepti.
*Relieful insulei e variat:ampii intinse pana la cele uşor valurite,dealuri abrupte şi munţi in principal in partea de sus.Cel mai inalt varf este Pico Real del Turquino (2.005 m).
*Clima este tropicala imblanzita de vanturi regulate.Este un sezon uscat din noiembrie pana in aprilie şi unul ploios din mai pana in octombrie.
*Havana:Plaza de Armas,City’s Museum “Palacio de los Capitanes Generales”,Plaza de la Catedral, La Bodeguita del Medio, Parcul Militar Morro-Cabana. Trinidad, oras declarat de UNESCO “Patrimoniu al Umanitatii”
*Varadero inca pastreaza aerul vechi, colonial, al arhitecturii, dar secolul XX isi face simtita prezenta in viata de noapte agitata, in cabarete, cluburi si cinematografe.Nimeni nu poate spune ca nu a auzit de faimoasele tigari de foi, de cerveza (berea traditionala) sau de legendarele cocktailuri.
*Gran Teatro de la Habana e o parte a complexului Palacio del Centro Gallego, plasata in centru orasului. Aceasta a gazduit de-a lungul timpului mai multe spectacole celebre, astazi fiind sediul Operei si a Baletului National Cubanez.
*Muzeul Revolutiei,a fost proiectat ca si palat prezidential, interiorul acestuia oferind numeroase detalii despre lupta cubaneza pentru independenta.Havana Veche face parte din patrimoniul mondial UNESCO, datorita bogatiti istorice, culturale si arhitecturale.
*Calle Oficios este strada pe care se afla cele mai multe muzee din oras, cele mai cunoscute fiind Museo del Auto Antiguo, unde sunt expuse masini antice, Museo Numismatico,unde se afla expuse diferite colectii de monede si Muzeul Casa de los Arabes, unde pot fi vazute obiecte vechi din civilizatia araba.
*Catedrala San Cristobal,reprezinta una dintre atractiile principale ale Havanei, datorita faptului ca se presupune ca aici ar fi adapostite ramasitele pamantesti ale lui Cristofor Columb.Cladirea impresioneaza prin arhitectura neoclasica cu elemente baroce specifice cubaneze.
Vedado,a treia zona a Havenei reprezinta zona comerciala si moderna a orasului, cuprinzand patru mari bulevarde in care sunt amplasate cele mai importante cladiri administrative si economice ale Cubei.Aici se afla Plaza de Revolution, una din cele mai cunoscute locuri ale Havanei, unde au loc evenimentele politice sau culturale importante.In centru acesteia se afla memorialul Jose Martini, un turn cu o inaltime de 109 m,din varful caruia se poate admira privelistea intregului oras.
*Cienfuegos,odata oras al piratilor si corsarilor, face parte acum din orasele importante, aflandu-se intr-o continua dezvoltare.O parte considerabila din locuitorii acestuia sunt francezi de aceea multe strazi poarta denumiri in franceza.

Citeşte mai mult

Rezervari