Africa - Egipt Inapoi
Oferte Egipt

Egiptul ofera o multitudine de forme de relief,deoarece combina bogatia zonei Nilului cu părţi din deşerturile Sahara şi Libian.In deserturi,de afla oaze de o frumusete deosebita:,Siwa,Dakhleh,Kharga,Bahariya sau Farafra.

Din punct de vedere cultural-religios,este o tara musulmana (94% din populatie),si acest fapt imbogateste farmecul vacantelor in Egipt,datorita faptului ca turistii intalnesc o alta cultura.

Moneda nationala este lira egipteana, limba oficiala fiind araba, insa in zonele turistice, egiptenii implicati in turism sau comert inteleg si vorbesc in parte limba engleza si franceza.

Principalele atractii sunt vestigiile civilizatiei egiptene antica reprezentate prin ramasitele fostelor temple ale faraonilor egipteni,muzee cu artifacte gasite in mormintele faraonilor sau in urma altor sapaturi arheologice si culminand cu renumitul complex de piramide egiptene de langa Cairo.
Cairo este un oras plin de contraste.Resedinta a 16 milioane de egipteni, arabi, africani si multe alte nationalitati, Cairo este o incantare a simturilor.Casele mici din pamant se intrec cu cladiri de birouri moderne, districte ca Darb al-Ahmar, un amestecul de case mici,se invecineaza cu zone moderne cu bulevarde largi si cladiri impunatoare, totul cu un aer supra-urbanizat.Locuri din oras ce merita vizitate sunt Muzeul de Egiptologie, Moscheea Ibn Tulun, Mausoleul lui Imam ash-Shafi`I,Citadela, fortareata romana, Khan El-Khalili - zona comerciala, fara a mai mentiona piramidele din apropiere sau Nilul.
Hurghada este un centru turistic la Marea Rosie, intins pe o distanta de aproximativ 40 km de-a lungul tarmului. Hurghada este impartita in 3 zone: centrul (El Dahar) este zona veche in care se afla cel mai mare bazar al orasului, Sekalla este partea mai noua cu spatii hoteliere si El Korra Road care este cea mai moderna zona.
Sharm El Sheikh este situat pe varful din sud al Peninsulei Sinai si este una dintre cele mai elegante si mai populare statiuni de la Marea Rosie. Este locul unde se gaseste sutele de unitati de cazare care mai de care mai luxoase cu servicii de inalta clasa.Este o statiune vizitata mai ales de turistii europeni, datorita tarifelor bune si serviciilor turistice deosebite. Cele trei mari piramide de la Giza sunt pazite de Sfinx, reprezentand un leu asezat, capul reprezentand un faraon cu privire enigmatica.
Cea mai mare piramida din Egipt este Marea Piramida a lui Khufu (cunoscuta ca si Piramida lui Keops) din complexul de piramide Giza, amplasat pe Platoul Giza, aceasta fiind cea mai inalta structura construita de oameni pana aproape de sfarsitul secolului ai XVIII-lea. In partea estica a acestui complex de piramide se gaseste si Marele Sfinx, egiptologii considerand ca acesta reprezinta capul lui Khafre.Pe langa cei trei giganti de la Giza, de-a lungul Nilului pot fi numarate peste 70 de piramide.
Alexandria este al doilea oraş ca mărime, din Egipt şi are o populaţie de 3,8 mil. de locuitori.Se întinde în lungul ţărmului, pe o lungime de circa 20kmOraşul se poate compara cu Roma şi Atena,dar cel mai interesant lucru cu care se putea mândri Alexandria era înflorirea intelectualităţii,personalităţile epocii, din domeniul ştiinţelor, literaturii şi filosofiei au fost din Alexandria.
Luxor este un mic oras situat pe malul drept al Nilului, 650 km sud de capitala Cairo.Populatia sa este de aproximativ 150 de mii de oameni, iar anul primeste circa 2 milioane de turisti. Capitala statului antic egiptean,pe care egiptenii vechi o numeau Uaset, grecii - Teba, si arabii - Al-Uksur.
Valea regilor aici dupa ce au fost inbalsamati si mumificati, faraonii erau transportati intr-un cortegiu solemn spre Valea Regilor, si ascunsi intr-o vale izolata din dealurile Tebei. Inpodobiti cu aur si bijuterii si inconjurati de comori ei erau ingropati in morminte sapate in stanca.De indata ce faraonii urcau pe tron incepeau constructia mormintelor destinate pastrarii mumiilor pentru eternitate.
Exista 62 de morminte principale, dar mai sunt morminte ce asteapta sa fie descoperite.Iubitorii de excursii vor fi vrajiti de frumusetile lumii subacvatice ale Marii Rosii, de recifele coraliere, de pescuit si de scufundari facute chiar si cu submarinul. Iubitorii sporturilor extreme si ai exoticului oriental vor aprecia neaparat Jeep Safari , cina cu beduinii si show-ul "1000 si una de nopti".
Marea Rosie este renumita pentru apa ei azurie si limpede si pentru bogatia faunei marine.Reciful de corali din Marea Rosie face ca aici sa existe cateva puncte de scufundare renumite printre pasionatii acestui sport.
Cea mai recunoscuta locatie pentru scufundari este Sharm el Sheikh,situat pe tarmul Peninsulei Sinai in partea sudica. Aici se gasec peste 400 de specii de corali si cateva sute de specii de pesti.Apa este calda si vizibilitatea este ridicata, Sharm el Sheikh fiind destinatia ideala pentru scufundari indiferent de sezon.
Muntele Sinai din Egipt are o înălţime de 2285 de metri şi se învecinează cu cel mai înalt vârf al ţării.Este vizitat de credincioşi pelerinii şi turiştii obişnuiţi care îşi petrec zilele de vacanţă în zona Peninsulei Sinai.De pe vârful muntelui Sinai, care se înalţă chiar deasupra ţărmului mării, puteţi admira priveliştea minunată a împrejurimilor,iar când cerul este senin, se vede până în ţările asiatice de dincolo de Golf. Stâncile şi peisajul înconjurător strălucesc în toate culorile sub razele soarelui, creând o atmosferă de poveste.
Pe Muntele lui Moise se poate urca pe două trasee diferite:Drumul cămilelor şi Scările căinţei. Primul traseu cu pietre de marcaj, este mai lung, dar urcuşul este mai uşor şi durează în jur de trei ore.Cel de-al doilea traseu e o scară cu 3750 de trepte săpate în stâncă.În vârful Muntelui Sinai se află bisericuţa Sfintei Treimi datând din anul 1934, cu fresce şi ornamente de o mare frumuseţe.
Clima este subtropicala pe litoralul Marii Mediterane si in Delta Nilului, cu valori medii ale temperaturii de 16°C iarna si 24°C vara.Precipitatiile sunt scazute si cad indeosebi in timpul iernii:322 mm la Alexandria si numai 160 mm la Cairo.La sud de capitala clima este tropical-desertica cu precipitatii aproape inexistente si valori ridicate ale temperaturilor.Intre lunile Junie si August temperaturile sunt foarte ridicate, peste 40 de grade.
Cele mai bune perioade sunt intre lunile Martie - Mai si Septembrie - Noiembrie.Datorita temperaturilor extrem de ridicate, nu este recomandata vizitarea Egiptului in lunile de vara.

Citeşte mai mult

Destinatii - Egipt

Rezervari