Orientul Mijlociu - Emiratele Arabe Inapoi
Oferte Emiratele Arabe
Emiratele Arabe Unite sunt un stat situat în sud-estul peninsulei arabice,la Golful Persic,compus din șapte emirate:Abu Dhabi,Dubai,Sharjah,Ajman,Umm Al-Qaiwain,Ras Al-Khaimah și Fujairah.Emiratele Arabe Unite au aproximativ 700 km linie costala,inclusiv 100 km in golful Oman.

Ambele orase au un renume in plina crestere in lume datorita ofertelor turistice de prima mana si proiectelor arhitecturale ce se inalta din desert.

De-a lungul golfului Arabiei coastele sunt formate din insule in larg,recifuri de corali si mlastini de sare.Regiunea de uscat este caracterizata de intinderi de pietris si zone desertice.
Spre est se afla muntii Hajar,aproape de golful Oman,care se intind spre peninsula Musandam,la deschiderea golfului Arabiei.

Astazi,Abu Dhabi si Dubai sunt printre cele mai moderne orase din lume si tara insasi a devenit una dintre cele mai dezvoltate destinatii turistice.

Partea vestica a federatiei, care apartine in majoritate lui Abu Dhabi,consta in desert si cateva oaze.Una dintre cele mai mari oaze este Al Liwa,dincolo de care se afla desertul Rub al-Khali,sau Patrarul Gol. Datorita locatiei,Emiratele au constituit o legatura intre Europa si subcontinentul Indian,Orientul Indepartat si Africa de-a lungul timpului.Inca joaca rolul de intermediar intre aceste culturi foarte diferite.
Emiratele au devenit si o importanta gazda pentru conferinte, expozitii regionale si internationale si evenimente sportive precum Cupa Mondiala din Dubai,Competitia de Golf Clasic din Desertul Dubai,precum si competitii de polo si cricket.
*Gastronomie
Principalele mancaruri sunt orezul,carnea si pestele.Cele mai utilizate condimente sunt coriandru,cuisoare si sofran.Un fel favorit este machbous,din orez si carne asezonate,ceapa, rosii si lamaie uscata.In timpul Ramadanului,dupa apus se mananca harees- bucatele mici de carne sunt amestecate cu apa si grau,pana devin un fel de terci.Deserturile preferate includ al-halwa,din zahar,oua,amidon,apa si ulei,si Kul Wiskut, un amestec de alune si zahar.Cele mai populare bauturi sint cafeaua si ceaiul,adesea amestecate cu condimente (cuisoare pentru cafea si sofran pentru ceai).

Citeşte mai mult

Rezervari