Santorini - Fira Inapoi
Oferte Fira
Fira este capitala insulei si satul cel mai important de pe Insula Santorini şi este situat in partea de vest a insulei,la 10 km de portul Athinios.Fira este cocoţat pe marginea unei stanci inalte de 260 m şi oferă o panoramă superbă asupra vulcanului.Cutremurele din 1956 au distrus o parte a orasului,dar,unele case din secolul 18 sunt încă în picioare.

Este o zona turistica aglomerata şi un punct de oprire pentru majoritatea navelor de croazieră.Strazile sunt pline cu tot felul de magazine,tradiţionale şi moderne,magazine de bijuterii,de suveniruri, restaurante,baruri si cluburi de noapte.Cu toate acestea,peisajele sunt încă fantastice.

Oraşul este plin de case mici cu arhitectură tradiţională,biserici cu cupole albastre,verande scăldate in soare, strazi in trepte şi cu un cer uimitor de albastru ce inconjoara insula neagra pe fundal.

De asemenea,va puteti plimba la bisericile mici şi la mănăstiri,la Muzeul Arheologic unde veţi găsi cupola albastra frecvent fotografiata şi clopotnita alba a manastirii Agios Mina şi Muzeul Megaron Gyzi cu colecţia sa fascinanta de fotografii ale orasului Fira înainte şi după 1956.

Muzeul preistoric din Fira,este spectaculos chiar și din exterior,gazduieste o colectie bogata de artefacte descoperite in timpul sapaturilor din situl arheologic din Akrotiri si alte situri arheologice din insulele Ciclade.Muzeul Preistoric este impartit in patru sectiuni.

Prima evidentiaza istoria capitalei,al doilea geologia capitalei,a treia secțiune include descoperiri din neolitic și epoca post cicladica,iar a patra consta intr-o colecție din perioada de inflorire a orasului Akrotiri.Toate obiectele expuse in cadrul muzeului contin descrieri detaliate pentru turisti.

Printre miile de exponate se regasec fresce superbe,inclusiv House of Ladies (Casa Doamnelor),vesela din lut si,spre iesire,sta drandioasa statuia de aur a unui ibex.Intreaga zona este echipata cu aer condiționat,oferind vizitatorilor un tur confortabil.

Citeşte mai mult

Rezervari