Europa - Grecia Inapoi
Oferte Grecia
Grecia este leaganul civilizatiei europene-un cliseu care insa exprima un adevar ce merita sa fie redescoperit cu fiecare ocazie.Atena,Corint si Sparta nu sunt doar mituri,ci orase marete care si-au atins suprematia.in 700 ihr,Atena a devenit in secolul V IHr.centrul cultural si artistic al Mediteranei.

Locuitorii acestui taram au inventat renascentismul inainte de vreme si s-au remarcat prin maiestrie filosofica, artistica si atletica.In Grecia de astazi manastirile par ca fac parte din stancile pe care sunt cocotate,siesta de trei ore este lege,iar dansul pe mese este un ritual.Peisajul Greciei este format din lanturi muntoase,insule paradisiace, cranguri de maslini de smarald si plaje cu nisip auriu ce contrasteaza cu albastrul Marii Egee.

Grecia este formata din 13 provincii,care sunt impartite la randul lor in 51 de prefecturi si o regiune autonoma Muntele Athos.Grecia este formata dintr-o parte continentala cu numeroase golfuri si peninsule si o parte insulara (aproximativ 3 000 de insule).
Unul dintre cele mai atractive obiective din Grecia,complexul monahal de la Meteora ofera privelisti nemaivazute. Salonic este al doilea oras ca marime din Grecia. Insula Rodos este cea mai mare insula din Arhipelagul Dodecaneselor.
Creta cu plajele si stancile sale salbatice,este probabil cea mai frumoasa insula a Greciei si cea de-a cincea ca marime din Europa. Bucataria greceasca are patru filoane,compuse din:ingrediente proaspete,folosirea cu iscusinta a condimentelor si a plantelor-culese din munti si sate,extraordinarul ulei de masline si simplitatea mancarurilor.Souvlaki,tzatziki sau musaca sunt cateva mancaruri traditionale.
Capitala Greciei este Atena,limba oficiala este greaca,iar cele mai importante limbi ale minoritatilor sunt: albaneza,aromana,bulgara,macedoneana si turca.

Citeşte mai mult

Rezervari