Grecia - Halkidiki Inapoi
Oferte Halkidiki
Halkidiki se afla in nordul Greciei,in Macedonia,si este compusa din 3 brate de pamant:Kassandra,Sithonia si Muntele Athos.Are plaje care variaza atat ca forme cat si ca dimensiuni,de la plaje lungi cu nisip fin,la plaje mici, golfuri pitoresti,porturi mici,sate traditionale pescaresti.
Halkidiki este una dintre cele mai populare regiuni turistice ale Greciei.Recunoscuta la nivel mondial pentru plajele sale largi,pentru arhitectura, pentru zecile de muzee si facilitatile turistice.Kassandra,Sithonia si Athos ultima avand un statut special,aici gasindu-se Muntele Athos (2033 m), cu padurile sale virgine si cu cele 20 de manastiri si 14 schituri ortodoxe, acesta putandu-se vizita doar de catre barbati dupa o autorizatie speciala.
Kassandra este cel mai vestic brat, fiind si cel mai aproape de Thessalonik; este cel mai popular si cel mai locuit. Este recunoscut pentru plajele sale de nisip si stancoase, prin padurile intinse.
Aici sunt numeroase hoteluri, taverne, discoteci, baruri, facilitati pentru sporturi nautice motorizate si nemotorizate. Sithonia este bratul din partea centrala.Este o imbinare de nou si vechi,de mare si pamant.
Sunt numeroase hoteluri afla de-a lungul coastei,baruri,restaurante,posibilitati de petrecere a timpului liber.
Aici se afla si singurul complex de lux din Halkidiki,care detine si un tern de golf modern;Athos, este cel de-al treilea brat, locuit in exclusivitate de calugari.
Este acoperit de intinse terenuri de paduri de pin.Accesul este permis numai barbatilor.Regiunea este cunoscuta in principal pentru statiunile turistice de la Marea Egee,aproape 50 de plaje primind distinctia de„Blue Flag”, oferita de catre Fundatia pentru Educatia Mediului,criteriile cuprinzand calitatea apei,siguranta, educatia si informarea referitoare la mediu, furnizarea de servicii si criterii generale de managementul mediului.
Halkidiki are peste 500 km de plaje, cele mai frumoase fiind in jurul Muntelui Athos insa zona este in mare parte interzisa turistilor.
Citeşte mai mult

Rezervari