Orientul Mijlociu - Iordania Aqaba Inapoi
Oferte Iordania Aqaba
Pentru cei mai multi,Iordania incepe si se termina cu Petra,minunatul oras antic nabatean.Petra este,una dintre minunile Orientului Mijlociu,aflandu-se intr-o continua lupta cu Machu Picchu si Angkor Wat,pentru titlul de cel mai dramatic oras pierdut din lume.Iordania ofera calatorilor,standarde si preferinte mult mai mult decat atat.

Ruine romane,conservate exeptional,Castele de aparare construite de catre cruciati,deschiderea la Marea Moarta si Marea Rosie, peisajele impresionante din Desertul Wadi Rum si inestimabila mostenire religioasa.

Toate acestea impreuna cu ospitalitatea localnicilor,zestrea culturala,infrastructura foarte buna si preturile mici sunt atuurile principale ale acestei destinatii.

O punte intre desert si mare,intre esti si vest,Iordania este un taram al frumusetii fascinante unde turistii se pot bucura deopotriva de aventura cat si de facilitatile spa unice din Marea Rosie si Marea Moarta.
O minune a lumii,Petra este fara indoiala cea mai valoroasa comoara a Iordaniei si cea mai importanta atractie turistica.Un oras vast si unic ce a fost sculptat in muntii de catre o populatie care a disparut de pe fata pamantului, in asa fel incat orasul a fost uitat pana la redescoperirea sa de catre elvetianul Juhann Ludwig Burkhardt in anul 1812.
Inscrisa in patrimoniul monidal UNESCO,Petra este un sit arheologic unde traditiile orientale se imbina cu arhitectura elena.Principala intrare se face printr-un culoar ingust lung de un kilometru si flancat pe ambele parti de stanci inalte de 80 metri iar culorile formatiunilor de piatra sunt absolut uimitoare.

Situat între Israel,Irak și Arabia Saudită,regatul Iordaniei este o zonă liniștită în mijlocul tumultului din statele învecinate și o destinație spectaculoasă,care crește în popularitate de la an la an,în mare măsura și datorită caracterului ospitalier al locuitorilor.

Cu o reputație care o claseză între statele cele mai primitoare de pe pământ,este trist că doar o mică parte din turiști doresc să exploreze istoria ei bogata,în special cele două atracții magnifice,puncte importante pe harta turismului din Orientul Mijlociu:vechiul oras sculptat în stancă din Petra și priveliștea spectaculoasă a deșertului Wadi Rum.

Iordania este un regat cu o istorie stratificată din antichitate,de la munca pietrarilor nabateeni la personaje precum Moise și Lawrence al Arabiei,de la orașele antice și siturile biblice la castelele înfundate în deșert,cruciați și mozaicuri bizantine.

Cultura străveche ascunde cumva faptul că este și o țară modernă,cu o infrastructură de calitate,o scenă culturală și comercială înfloritoare,hoteluri de primă mână,restaurante cu o bucătărie delicioasă și multe oportunități pentru shopping.Contradicția dintre vechi și nou întâlnită aici este umitoare. Cadrul unor peisaje deșertice venite ca dintr-o altă lume,a unor recife colorate de corali fără egal și un reputat punct de observare către Țara Făgăduinței,Iordania este plină de frumuseți carismatice,atât ca priveliște de ansamblu,cât și la nivel uman.Supriza cea mai plăcută ne așteaptă îndată ce-i trecem frontierele:un nelipsit"Bine ați venit în Iordania",venit de pe buzele locuitorilor generoși.
Va invitam intr-un program in care veti imbina perfect timpul petrecut in tururi cu cel petrecut la plaja in locatii de vis.

Citeşte mai mult

Rezervari