Europa - Italia Inapoi
Oferte Italia
Italia este cea mai mare peninsula din Marea Mediteranei,avand alaturi si doua dintre cele mai mari insule ale acestei mari,Sicilia si Sardinia.Dintre cele 20 de regiuni care formeaza cizma,doar doua nu au iesire la mare,tinuturile de dincolo de valea raului Po fiind cele cu specific de deal si munte.

In cea ce priveste clima,intreaga regiune mediteraneana se bucura de conditii excelente din mai pana in septembrie,cu luni foarte bune,poate prea calduroase in iunie si iulie.
Cea mai vizitata destinatie de plaja din Italia este Riviera,o continuare a celei franceze,situata pe tarmul continental al tarii, un soi de prelungire a Coastei de Azur,scaldata de Marea Liguria,asa cum este denumita aceasta zona a Mediteranei.

Regiunea este formata dintr-un lung sir de localitati, mici orasele cu specific mediteranean,intinzandu-se pana in apropiere de Toscana,cea mai vizitata fiind Monterosso.
Aici se afla Moneglia,la circa o ora de Genoa,sau Vernazza.Imprejurimile plajelor se remarca prin livezile verzi aproape tot anul,in vreme ce apele sunt strabatute de feriboturi ce leaga orasele intre ele.
Tot pe coasta de vest, la sud de Napoli,se afla doua mari statiuni,Amalfi si Sorrento,langa care se gaseste si insula Capri,faimoasa pentru pestera Blu Grotto,intreaga insula fiind un veritabil spectacol al naturii.
Foarte frumoase sunt insulele,ale caror plaje sunt considerate cele mai frumoase,Sicilia caracterizandu-se prin dimensiunile generoase ale fasiilor de nisip,iar Sardinia - prin calitatea si curatenia nisipului.
Sardenia merita cu siguranta un articol dedicat in exclusivitate,este a doua insula ca marime din Mediterana si fiecare dintre statiunile sale poate fi o destinatie de vacanta.Celebra Costa Smeralda sau Golfo di Marinella sunt doar doua exemple,doua locuri in care plajele sunt inconjurate de stanci abrupte,de vegetatie abundenta,in mijlocul carora s-au ridicat hoteluri,restaurante,baruri,sporturile nautice sau viata de noapte nelipsind din programul pregatit turistilor.
Venetia,perla Adriaticii cea mai populara destinatie turistica din toata Italia este un oras construit intr-o laguna care si-a pastrat aproape intact aspectul de odinioara, iar turistii pot admira in voie monumentele ridicate intr-o vreme cand aici era capitala comertului mondial.
Pe fiecare straduta se afla cate un monument vechi de 400-500 de ani,iar canalele care strabat orasul sunt flancate de splendidele palate si case construite de cele mai multe ori pe piloni de lemn infipti adanc in solul mlastinos al lagunei.

Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari