Turcia - Kusadasi Inapoi
Oferte Kusadasi
Cunoscut ca unul dintre cele mai atractive orase de la Marea Egee,Kusadasi este situat pe coasta vestica a Turciei, la 90 km sud de Izmir.De-a lungul timpului statiunea a inflorit sub civilizatii ca cea greaca,romana,si otomana,bucurandu-se intotdeauna de prosperitate economica.

Scaldat de valurile Marii Egee,Kusadasi,sau Insula Pasarii,este una dintre cele mai importante statiuni ale Turciei,mai ales pentru ca in apropierea sa se afla numeroase perle ale antichitatii cum ar fi Efes,vestigii relogioase precum Casa Fecioarei Maria si minuni ale naturii precum Pamukkale.In prezent cele doua parcuri acvatice,faleza,portul,cetatea de pe Insula Porumbelului,Bazarul si Caravanseraiul reprezinta principalele atractii ale statiunii.
Cu sirul de plaje (Kustur, Plaja Publica din centrul orasului, Ladies Beach Long Beach si Davutlar Beach) Kusadasi este gazda perfecta pentru cei vesnic indragostiti de razele soarelui si de briza marii.

Insula Pasarii este combinatia perfecta intre mistic si modern si un adevarat paradis al cumparaturilor.
Numeroase plaje nisipoase cu ape calde si cristaline ofera o atmosfera pasnica si multe facilitati precum volei, ski surfling, ski de apa, scufundari.
Cum apune soarele cafenelele si restaurantele de pe bulevardul cu palmieri incep sa se umple.Dansul si divertismentul la barurile pline de viata sau discoteci, ce sunt deschise pana in zori, pot incheia o zi ideala in Kusadasi.

Kusadasi Setur Marina este unul dintre cele mai mari si mai bine echipate porturi din Turcia,cu capacitatea de 629 iahturi,si gazduiesc intre 2500 - 3000 de barci in fiecare an.
In afara de frumusetile istorice din jurul statiunii Kusadasi,in oras se pastreaza exemple excelente ale moscheelor otomane si turcesti.Moscheea Fortareata, construita de vizirul Okuz Mehmet Pasa in secolul al 17-lea, este cea mai impresionanta moschee si monument din Kusadasi.
Constructia se intinde pe 1800 m patrati, moscheea avand o capacitate de 550 de persoane.Partea principala a moscheei este patrata, acoperita de un dom sustinut de 12 arcade. Partea interioara a domului este impodobita cu desene geometrice si motive vegetale.
Usa de la intrare,decorata cu sidef,este exemplul celei mai bune metode de prelucrare a lemnului din imperiul otoman.Intre cele 16 vitralii, sunt picturi in ulei decorate cu coloane in stil ionic.

Citeşte mai mult

 
pag. 2 /2
 
pag. 2 /2

Rezervari