Portugalia - Madeira Inapoi
Oferte Madeira
Madeira este un grup de insule portugheze din nordul oceanului Atlantic format din doua insule locuite (Madeira si Porto Santo) si trei insule nelocuite,formeaza impreuna cu Ilhas Selvagens.Regiunea Autonoma Madeira cu capitala la Funchal.Oraşul Funchal se află situat pe partea de S-E a insulei Madeira,pe ţărmul Oceanului Atlantic.Aşezarea,clima,vegetaţia abundentă şi clădirile construite în stilul Mánuel trezesc interesul pentru oraş. Pe langa capitala mai exista alte cateva orase importante:Porto Santo,Machico,Cámara de Lobos,Santa Cruz das Flores si Santana. Dintre cele 4 grupuri de insule,cea mai mare este Insula Madeira (741 km2 ) cu două insuliţe mici în partea Estică.De aici spre N-E se află Porto Santo,care este înconjurată de 6 insule mici.
La 46 km de Porto Santo şi la 20 km de Madeira se găsesc alte trei insule,Ilhas Desertas.Insula Madeira situată la 1000 de km SV de ţărmurile portugheze, a fost descoperită în anul 1419 de navigatorii portughezi,devenind prima staţie a marilor colonizări ale Portugaliei.
Azi Madeira este o staţiune populară,unde anual călătoresc milioane de turişti, ca să admire frumuseţile naturii, să cunoască cultura şi ospitalitatea acestei insule vulcanice.
Insula Madeira este accesibilă din aer şi de pe mare. Insula Madeira este populară în rândul turiştilor datorită frumuseţilor naturale, ţărmului negru plăcut, culmilor montane spectaculoase, climei subtropicale plăcute şi a resurselor naturale.Două treimi ale suprafeţei Madeirei se află sub protectoratul UNESCO.Madeira este alegerea perfectă pentru toate generaţiile de turişti.
Pentru cei care preferă vacanţele active,precum şi cei care doresc să şi petreacă timpul liber practicând surfingul, scufundările, yachtingul,ciclismul montan,alpinismul, turele montane,zborul cu parapanta, zborul cu deltaplanul,Madeira este recomandarea agentiei. Insula Madeira este cunoscuta indeosebi datorita oportunitatilor turistice pe care le ofera, dar si datorita productiei de vin.
Vinul de Madeira este un vin dulce, care se serveste indeosebi la desert, dulceata lui fiind datorata strugurilor care isi aduna toata bogatia din solul fertil si din toamna tarzie.Clima este variată, deoarece pe insulă se găsesc munţi de înălţime remarcabilă.Clima Madeirei este în fond mediteraneană, în munţii de peste o mie de metrii este montană.Odată cu altitudinea creşte şi oscilaţia temperaturii zilnice şi anuale.
Partea de N-V a Madeirei este mai răcoros şi mai bogat în precipitaţii faţă de partea de S-E.Vremea insulei este puternic înfluenţată de Curentul Golfului. Insula Madeira este un teritoriu autonom care aparţine de Portugalia,si este la rândul ei membra Uniunii Europene,deci pentru călătorie nu trebuie viză de intrare.
Recomandam o plimbare cu telecabinele de unde se admira portul si tot orasul:Eira do Serrado-1053 m altitudine.(Inaltimea nu este foarte mare,dar peisajele abrupte,culturile in terase si casele cocotate in cele mai inaccesibile locuri, merita o vizita).
Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari