Spania - Madrid Inapoi
Oferte Madrid
Madrid este un oras este plin de viata si lumina,o locatie ospitaliera,plina de cafenele si restaurante,teatre si cluburi de noapte.Capitala mondiala a coridelor,iar magazinele de aici sunt printre cele mai selecte din Europa,un important centru cultural turistic.Mai mult decat orice,Madridul te duce intr-o calatorie prin istoria artei.Madrid,capitala tarii si cel mai mare oras din Spania,s-a dezvoltat in ceea ce priveste avangardismul si stilul,pe fondul unei cresteri a afacerilor si a infloririi galeriilor de arta.Identitatea culturala a Madridului s-a impus in constiinta mondiala datorita proiectelor culturale ambitioase din cadrul itinerariului Paseo del Arte„kilometrul de muzeu”. Este capitala a Spaniei doar din 1561, cand regele Filip al II-lea a mutat aici Curtea de la Toledo.
Madridul este cea mai inalta capitala din Europa,fiind situat la o altitudine de 646 m,iar clima cea mai placuta este in timpul primaverii si al toamnei.
Lunile recomandate pentru a-ti pregati un sejur in Capitala Spaniei sunt sfarsitul lunii februarie si lunile martie,aprilie,mai,iunie,septembrie,octombrie si inceputul lunii noiembrie.
Iarna orasul este biciuit de vanturile aspre care bat dinspre lantul muntos Sierra de Guadarrama, in timp ce vara este inabusitor de cald.Temperaturile medii in Madrid pentru luna ianuarie sunt cuprinse intre 1 si 9 grade Celsius,in timp ce pentru luna august,ele variaza intre 17 si 31 de grade Celsius,potrivit datelor oferite de Serviciul Spaniol de Meteorologie.
Gastronomie:supa gazpacho,gratare,salate variate,tapas si fructe de mare la gratar.Poti savura si felii de paine prajita acoperite cu felii de caracatita,sardine,midii,cod cu legume,care sunt foarte gustoase.
Muzeul Prado extins recent se afla intr-o cladire construita in timpul lui Carol II care dorea ca Madridul sa devina monumental.Este un muzeu si o galerie de arta ce cuprinde dintre cele mai interesante colectii de arta europeana din secolul al XIV- lea si pana la inceputul secolului al XIX- lea.
A fost fondat ca un muzeu de pictura si sculptura,insa gazduieste si o importanta colectie de peste 5000 de desene,2000 de afise,100 de monede si aproape 2000 de obiecte decorative si lucari de arta.Aici se afla cele mai importante colectii de lucrari ale spaniolilor:Francisco Goya,Diego velazquez,Hieronymus Bosch,insa expune si o colectie ale artistilor El Greco,peter paul Rubens,Rafael,Titian,Bartolome Esteban Murillo.
Muzeul Thyssen Bornemisza,este o galerie de arta,parte a„Triunghiului de Aur al Artei”ce include Muzeul Prado si galeriile Sf. Sofia.A fost deschis in octombrie 1992,iar pasionatii de arta au avut ocazia de a vedea numeroase lucrari de calitate,adunate de o familie in doua generatii.A fost infiintat de August Thyssen.
Centrul de Arta Regina Sofia-Muzeul Reina Sofia ar putea fi concurat doar de Fundacion Caja Madrid si de centrul cultural Conde Duque,ambele fiind obiective importante de vazut la Madrid. Adaposteste cea mai buna colectie de arta moderna a Madridului,unde se afla tabloul lui Pablo Picasso„ Guernica”sau opere ale altor artisti importanti.
Catedrala Almudena a avut nevoie de mai bine de 100 de ani pentru a fi construita.A fost in cele din urma sfintita de Papa Ioan Paul al II-lea in anul 1993.O statuie a acestuia se poate admira in fata catedralei.Almudena are 104 metri lungime si 76 latime.Domul central are un diametru de 20 de metri.Interiorul catedralei este mai modern si mult mai modest decat cel al catedralei concurente din Toledo.Cladirea situata chiar langa Palatul Regal merita insa cu siguranta o vizita fie numai si pentru marimea sa impresionanta
Plaza de Cibeles este cea mai frumoasa si aglomerata piata dintre multele piete din Madrid.Este incadrata de cladiri maiestuoase precum:Primaria orasului-fostul Palat al Comunicatiilor, sediul central al Bancii Spaniei,construita intre 1882-1891,Palacio de Linares,construit in stil baroc in anul 1873, adaposteste Casa de America-o galerie de arta cu opere din America Latina.In centrul Pietei se afla Fantana Fuente de la Cibeles,denumita dupa zeita romana a naturii-Ceres si reprezinta unul dintre cele mai importante simboluri ale orasului.
Palatul Regal,gazduieste intre peretii cladirii o colectie fantastica de picture (Goya,Velazquez,Caravaggio), sculptur,mobilier,tapiterii,instrumente muzicale,portelan,argintarie si medalii.In incinta sa se intalneste Farmacia Regala,Libraria si Armura Regala.Centrul Conde Duque a fost proiectat de doi arhitecti elvetieni,Herzog si De Meuron,fiind una dintre creatiile impresionante ale acestora.Colectii de arta,dar mai restranse,are si minunata Monasterio de las Descalzas Reales.Dintre cele mai frumoase cladiri din oras,cea mai impresionanta este Palacio Real (Palatul Regal),o combinatie ostentativa de decoratiuni inedite si exces.
De-a lungul bulevardelor Salamanca,la nord de Parque del Retiro,se afla ateliere cu magazine-sic.Cluburile pline de viata si barurile tapas umplu strazile inguste ce pornesc din Piaza del Angel.
La nord-est,pe Paseo de la Castellana sunt cladiri moderne de birouri.Paseo de la Castellana face legatura cu Paseo del Prado,formand axa principala nord-sud din oras.Axa principala est-vest este alcatuita din Gran Via si Caile de Alcala.Caile de Alcala,duce in inima Madridului Habsburgic,Piaza Mayor,unde poti vedea numeroase obiective turistice.Stai undeva in apropierea uneia dintre aceste strazi,ca sa intri cu adevarat in spiritul"orasului care nu doarme niciodata". Printre punctele importante culturale si turistice se numara Manastirea si Escorialul din Madrid,care au fost inscrise in anul 1984 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Totodata,in centrul prasului,in Plaza de Castilla,se afla patru zgarie-nori cu inaltimi cuprinse intre 250 si 236 metri,cladiri ca atrag interesul turistilor.
Citeşte mai mult

Rezervari