Europa - Malta Inapoi
Oferte Malta
Situată în inima Mediteranei,cu o vreme superba si mult soare Malta reprezintă rezultatul suprapunerii a numeroase civilizaţii,de-a lungul unei istorii vechi de mii de ani.Ţara a fost locuită încă din anul 5200 î.Hr.,insula păstrând mărturii ale unei civilizaţii preistorice care a precedat venirea fenicienilor.

Aceştia din urmă au numit insula principală Malat (port sigur).Mai târziu,insulele aveau să devină,timp de secole, sediul Ordinului Cavalerilor Ioaniţi,fiind apoi anexate Imperiului Britanic.

Malta este cea mai mare insulă,un centru cultural,comercial şi administrativ.Gozo este mai mult rurală, caracterizată prin pescuit,turism,meşteşuguri şi agricultură.Comino este puţin populată.

Celelalte insule nu sunt populate.
Malta este cunoscută şi ca"Insula Fortăreaţă"datorită arhitecturii defensive care abundă.
Fortificaţiile pot fi împărţite în 2 perioade:perioada Cavalerilor şi perioada britanică.
Fortificaţiile sunt cele care amintesc de epoca cavalerilor,cruciadelor,eroismului şi bătăliilor legendare:Sunt 365 biserici şi capele răspândite pe toate insulele.

Poţi vedea bisericile Baroce ale Insulelor,cu domurile lor roşii şi argintii sclipind în soare.
Deoarece calcarul este moale şi uşor de lucrat,sculptorii,arhitecţii, constructorii şi artizanii maltezi au creat ornamente în interiorul şi exteriorul bisericilor din Malta şi Gozo.
Capelele atrag atenţia, în special cele săpate în stâncă sau cele care parcă atârnă de stânci.
În Mediterana clară şi albastră găseşti locul ideal pentru scuba diving.Toate cele trei insule oferă posibilităţi excelente de scufundări; locuri cu recif, peşteri şi epave pentru a face scufundarea mai interesantă.
Marea calmă face vizibilitatea foarte bună, fără pericole. Există locuri de scufundări pentru începători.

Pentru cei experimentaţi sunt locuri diverse care includ artefacte arheologice, unele chiar mergând până la perioada romană.Adîncimea scufundării variază, de la 12 m.la Ghar Lapsi până la Lantern Point,care-i duce pe scufundători la un tunel subacvatic ce coboară până la 50 m.

Sunt cursuri de scuba diving de diferite tipuri şi activităţi scuba oferite de şcolile licenţiate de scufundări.Scufundătorii trebuie să completeze un formular medical pentru a dovedi că este apt pentru scufundări.
Din noiembrie până în mai Insulele sunt verzi,pline de vegetaţie şi o varietate uimitoare de flori sălbatice,câmpuri pline de legume.

Iubitorii de plimbări se pot bucura de privelişti uimitoare oriunde s-ar afla.
Alege-ţi peisajul preferat,stânci care se avântă în valuri,văi,locuri preistorice,misterioase,peşteri,capele sau palate retrase ale Cavalerilor.

Gozo este foarte popular cu turiştii.Este deseori numit "ţinutul unde timpul stă în loc",este un ţinut propice plimbării.

Comino,cândva ascunzătoare pentru piraţi şi contrabandişti,are doar 2,5 km / 1,5 km. mărime şi este ideală pentru o zi de drumeţie,privelişti şi solitudine.
Se pot închiria biciclete şi poţi porni la o plimbare cu bicicleta;te vei simţi ca într-un peisaj atemporal.Sunt multe de descoperit,de la ferme vechi,capele, la peisaje marine spectaculoase.
Cel mai mare centru de sport din Malta este The Marsa Sports Club cu terenuri de golf,mini-golf,18 terenuri de tenis,5 terenuri de squash,terenuri de cricket,bazin de înot.
Deci daca mergeti in Malta:
Veti face cunostinta cu 7000 de ani de istorie calcand,la propriu,pe urmele bravilor aparatori ai crestinatatii.
Veti savura bucataria malteza,o imbinare rafinata a mai multor stiluri de arta culinara (musai sa incercati tocana de iepure!).
Veti vizita,cu siguranta,magazinele de souveniruri (ale caror produse va vor ajuta sa satisfaceti si pe cei mai pretentiosi dintre prietenii dumneavoastra (nu uitati sticla de Mtarfa si dantelele!).
Va veti bucura de viata de noapte, adevarata demostratie a filosofiei de a privi lumea a maltezilor, care stiu sa transforme in bucurie fiecare clipa a vietii.

Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari