Litoral Romania - Mangalia Inapoi
Oferte Mangalia
Mangalia,statiune balneo-climaterica de interes national si international,situata pe litoralul Marii Negre.Mangalia este un oras in continua dezvoltare,un oras curat si cochet,care in ultimele decenii si-a insusit cu succes atributul de statiune balenoclimaterica.

Este situata la aproximativ 45 de km.,sud de Constanta si la 11 km.,nord de punctul de frontiera cu Bulgaria.

Mangalia,imbina vestigiile antice callatiene (sec.VI i.Ch.)cu bogatia factorilor naturali terapeutici,una din acele zone turistice din tara in care te poti si trata datorita faimosului sanatoriu banear de pe malul marii ce detine certificate recunoscute la nivel european pentru baneofizioterapie si recuperare medicala si unde se afla singurul aparat din Romania de crioterapie cu ultrasunete folosit pentru afectiuni neorologice,ortopedice,reumatologice dar si in medicina sportiva.

Fiind in primul rand un municipiul si apoi o statiune,Mangalia le ofera turistilor oportunitati diverse de petrecere a timpului liber plaja,vizite la muzee,monumente si cetati care prezinta istoria locurilor,distractii acvatice,spectacole,festivaluri si evenimente culturale.

Clima marina moderata (temperatura medie anuala de 11, 2°C) cu veri fierbinti (in luna iulie temperatura medie depaseste 22°C) si ierni blande (in luna ianuarie temperatura medie este de 0,2°C).

Alaturi de Baile Herculane,Mangalia este localitatea din tara unde iarna se inregistreaza temperaturi medii pozitive.Aici primavara se instaleaza timpuriu,dar este racoroasa,iar toamna dureaza mult si este frumoasa.Vara,nebulozitatea este redusa (in jur de 25 de zile insorite intr-o luna calendaristica),soarele stralucind 10-12 ore pe zi.Precipitatii modeste (cca 400 mm anual).Vara,briza marina este puternica.

Factorii de cura naturala sunt apa marii,care este clorata, sulfatata, sodica, magneziana, hipotonica (mineralizare 15,5 g),apele minerale sulfuroase, clorate,bicarbonatate,sodice,calcice,mezotermale (21-28°C) provenite de la izvoare din partea de nord a orasului,din zona plajei dintre statiunile Saturn si Venus,namolul sulfuros de turba,care este bogat in minerale si este extras din mlastinile din nordul orasului (se apreciaza ca exploatarea acestuia sa dureze vreme de 250 de ani),si clima marina bogata in aerosoli salini si radiatia solara.

Plaja orasului Mangalia este acoperita cu nisip fin si se intinde intre plaja Saturn si digul de nord al Portului Mangalia.Latimea cea mai mare o atinge in centru,acolo unde are in jur de 120 metri. Faleza orasului margineste plaja si este folosita ca zona de promenada.In ideea de a spori confortul turistilor,anumite sectoare de plaja sunt amenajate cu sezlognuri si umbrele.Siguranta in apa este asigurata de echipele de salvamari prezente pe plaja.

Portul turistic Mangalia este cel mai modern port romanesc destinat navelor turistice de dimensiuni mici care navigheaza de-a lungul litoralului Marii Negre.In Portul turistic Mangalia pot poposi pana la 146 de ambarcatiuni care beneficiaza de spatii moderne de acostare si intretinere.

Moscheea Esmahan Sultan din Mangalia este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de cult din sudul litoralului romanesc.

Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia este o institutie dedicata expunerii si conservarii vestigiilor istorice ale vechii cetati Callatis.Muzeul a fost inaugurat in anul 1959,dupa ce lucrarile de modernizare ale orasului au scos la iveala nenumarate vestigii din perioadele: neolitica,greaca,romana si romano-bizantina.

Muzeul Marinei din Mangalia a fost amenajat in anul 2004 intr-una dintre cladirile dezafectate ale cazarmei.Institutia este conceputa ca un muzeu dedicat tehnicii navale si scoate in evidenta activitatea portului din Mangalia intre anii 1952 si 2000.

Herghelia Mangalia,una dintre cele mai vestite din sud-estul Europei,pepiniera de pur sange arabi,asteapta in fiecare zi de la primele ore ale diminetii si pana seara tarziu turistii care doresc sa viziteze padocurile dar si pe cei care vor sa urmeze o ora de echitatie cu unele dintre cele mai frumoase si mai linistite exemplare de aici.

Lectii de echitatie cu ponei sau pur sange arab, demonstratii hipice,plimbari cu trasura sau in galop pe malul marii la rasaritul soarelui.

De toate acestea au parte turistii care trec pragul hergheliei de la Mangalia al carei padoc cuprinde 354 de cai si 8 ponei.

Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari