Statiuni montane - Maramures Inapoi
Oferte Maramures
In satele pitoresti,cu splendide biserici din lemn,obiceiurile se pastreaza practic neschimbate de sute de ani.Indiferent de anotimpul în care le veţi vizita,aceste locuri au magia lor şi farmecul lor special şi vă veţi găsi astfel în mijlocul naturii pure şi a împrejmuirilor de vis.

Nord-vestul României se mândrește cu cele mai variate zone naturale,dar și cu o istorie fascinantă.Maramuresul este o regiune rurala idilica,care a pastrat cu mare grija cultura, traditiile si stilul de viata al taranului din vremuri trecute.

Crișana și Maramureș sunt împânzite cu cetăți și mănăstiri vechi de secole,dar și cu nenumărate rezervații naturale superbe,perfecte pentru cei care vor să se piardă prin peisajele idilice ale acestor regiuni.

Mai mult de 30 de zone naturale protejate,pajişti line,pline de iarbă în timpul verii şi de zăpadă în timpul iernii,munţi acoperiţi de păduri veşnic înverzite,toate se oglindesc în ape limpezi,de cristal,întinse pe toată regiunea.

Natura generoasă oferă posibilităţi extraordinare pentru pace şi recreere.Celor cărora le place să exploreze,un şir lung de excursii poate fi făcut atât pe văile apelor,cât şi prin munţi.

Maramureşul are o reţea complexă de marcaje forestiere şi de cărări marcate,care oferă privelişti minunate ale satelor şi ale peisajelor incredibile-lacuri mici,cascade,peşteri,rezervaţii naturale,faună rară.Există în această zonă numeroase locuri istorice,muzee şi care memoriale.

Faima regiunii se datorează mai ales monumentelor arhitecturale tradiţionale,peste 200,perfect păstrate până în prezent.Toate acestea sunt pentru locuitori parte din viaţa de zi cu zi case tradiţionale încântătoare,porţi minunate din lemn,cunoscute peste tot în lume,biserici frumoase din lemn,cu turnuri care parcă ating cerul.

Zona Maramureş este cunoscută pentru costumele sale populare,pentru covoare,pentru obiectele din lemn,pentru clopuri (pălăriile din paie ale bărbaţilor),pentru olărit şi în pictura icoanelor pe sticlă şi lemn.

Meşteşugarii continuă tradiţiile moştenite din generaţie în generaţie.Măşti,costume populare,obiecte sculptate în lemn,broderiile şi covoarele sunt părţi din viaţa cotidiană.

Covoarele tradiţionale din lână,iile ţesute de femei veste brodate din Botiza,Vadu Izei, Săpânţa şi împletiturile lucrate cu multă răbdare în Vadu Izei,Şugatag,Sălsig şi Fărcaşa reprezintă mărturii ale moştenirii vii pe care o deţin moroşenii. Sculptura în lemn este foarte apreciată în Maramureş,unde materialul este îndestulător. Aceasta este folosită la obiectele casnice,dar şi la construirea caselor.

Diferitele camere ale casei sunt decorate prin scobire,cum este cazul stâlpilor de la verandă sau cel al porţii curţii. Foarte talentaţi sunt consideraţi meşteşugarii din Săpânţa,Vadu Izei,Bârsana,Glod,Ieud,Săcel şi Breb.O veche ocupaţie în zonă este olăritul.În zonă este un foarte cunoscut atelier,centrul din Săcel de ceramică roşie,dar mai sunt şi alţi artizani mai puţin cunoscuţi.

În majoritatea satelor,există artizani care îşi vând creaţiile acasă.În unele sate,este câte un punct turistic de informaţii unde sunt vândute produsele de olărie,chiar şi acolo unde nu există un astfel de loc,este uşor de găsit artizani,întrebând locuitorii.

Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari