Europa - Muntenegru Inapoi
Oferte Muntenegru
Muntenegru este mai mult decat un loc plin de farmec si frumusete pura,este un intreg univers.Muntenegru este situat în centrul Mării Mediterane,în partea de Sud a Europei.Frontierele sale sunt cu Albania şi Kosovo la est,Italia prin frontieră Mării Adriatice,la vest cu Croaţia şi Bosnia Herţegovina,la nord cu Serbia.

Muntii cu paduri de pin care strajuiesc apa marii si plajele imbietoare,lacurile idilice insulele acoperite cu orase medievale,vestigiile antice-fie ca esti iubitor al naturii,ca in vacanta iti doresti sa faci plaja si sa inoti,daca esti pasionat de sporturi nautice sau iti place sa descoperi arhitectura,istoria si cultura locurilor,cu siguranta o vizita in Muntenegru te va incanta.
Firodul Kotor este unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume,deseori denumit"Fiordul Sudului".In anul 1979,golful a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial Natural si Cultural al UNESCO.
Kotor,Mireasa Adriaticii sau Venetia Muntenegrului:Statiunea Kotor,datorita frumusetii sale neintrecute, este supranumita si Mireasa Adriaticii sau Venetia Muntenegrului. Incepand cu 1979,face parte din patrimoniul cultural UNESCO si este cea mai mare asezare urbana medievala din Muntenegru.
Bazilica crestina descoperita sub biserica Sfanta Marija Koledjate dateaza din secolul al VI-lea e.n.Iar in secolul al XI-lea,Kotor avea deja un sfant protector:Sfantul Tripun, in cinstea caruia a fost construita catedrala care a devenit simbol al orasului.

Orice parte a orasului vechi strabati, vei merge pe stradute inguste, presarate cu monumente medievale.Dar farmecul orasului este dat de faptul ca nu doar catedralele si muzeele sunt incarcate cu ornamente,ci si pe casele localnicilor se pot observa insemnele epocilor apuse.
Numerotarea caselor,sculpturile precum dragoni sau serpi, sintagmele inscriptionate pe case amintesc de domnia Imperiului Roman peste aceste teritorii.

Citeşte mai mult

Destinatii - Muntenegru

Rezervari