Destinatii - Oceanul Indian Inapoi
Oferte Oceanul Indian
Oceanul Indian este unul dintre cele mai mari oceane de pe fața Pământului,printre putinele zone din lume necomerciale sau afectate de turismul de masa.Este un paradis care-ti va taia rasuflarea,fiind suficient doar sa descriem plajele albe precum portelanul,apele lucitoare sau modul de viata idilic asociat cu Seychelles.Iubitorii sporturilor nautice se vor simti in elementul lor in apele limpezi si calde,ideale pentru scufundari sau jocuri cu pestii colorati printre recifi.
Bucataria sofisticata,mancarea din fructe de mare delicioase sau influenta istorica a zonei,toate fac parte din cultura locala. Incercati Oceanul Indian,este un paradis al navigatorilor.
Oceanul Indian este al treilea ocean ca suprafaţă al Terrei,se întinde mai mult în emisfera sudică,peste 80% din suprafaţa sa find la Sud de Ecuator.Apele sale,spre Sud,depăşesc limita paralelei de 70ºS,în timp ce,spre Nord,abia ajung până la paralela de 30ºN,în Golful Persic.
Apele Oceanului Indian comunică spre Est cu cele ale Pacificului prin strâmtoarile Malacca, Sunda şi alte strâmtori dintre insulele apusene ale Arhipelagului Indonezian,prin Strâmtoarea Bass dintre Australia şi Insula Tasmania,precum şi prin larga deschidere dintre Tasmania si Antarctica.Comunicarea cu apele Atlanticului se realizează printr-o deschidere şi mai mare de-a lungul meridianului de 20ºE între Africa si Antarctica,ca şi prin Canalul Suez care face legătura dintre Marea Roşie,care aparţine Oceanului Indian,cu Marea Mediterana,ce aparţine Atlanticului. Prin Oceanul Indian trec principalele căi şi rute de navigaţie care unesc Orientul Mijlociu, Africa şi Asia de Est cu Europa şi cele două continente America de N şi S.
Transportul în oceanul Indian este caracterizat de un puternic trafic de petrol şi produse petroliere,provenite din câmpurile petroliere ale golfului Persic şi Indoneziei.Pescuitul în oceanul Indian are o importanţă deosebită pentru ţările riverane oceanului,atât din punct de vedere al consumului cât şi din punct de vedere al exportului.
Oceanul Indian se afla in afara zonei dominata de prezenta alizeelor,datorita continentului asiatic.
Contrastele termice si barice legate de marea intindere a uscatului Asiei creeaza premisele formarii unora din cele mai cunoscute vinturi ale globului,musonii. sint vinturi sezoniere,dupa cum dealtfel le arata si numele(mausin,in limba Araba,inseamna anotimp).Nu trebuie sa credem ca nu erau cunoscute pana la patrunderea arabilor in zona oceanului Indian.Inca din secolul al IV-lea i.e.n navigatorul cretan Nearchos le folosise in expeditia sa pina la gurile fluviului Indus de-a curmezis partea vestica a OceanuluiIndian.
Dar arabii le-au folosit veacuri de-a randul in drumetiile lor prin aceasta parte a lumii.Musoni sunt vinturi cu caracter periodic,ce iau nastere datorita marilor contraste termice intre apele Oceanului Indian si partea centrala a Asiei in cele doua anotimpuri extreme ale anului.In timpul verii partea centrala si sudica a Asiei se incalzeste excesiv,temperatura aerului ajungind la si la 50 grade Celsius.
Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari