Destinatii - Orientul Mijlociu Inapoi
Oferte Orientul Mijlociu

Orientul Mijlociu este o zonă situată în sudul şi estul Mării Mediterane,care se întinde din estul Mediteranei până în Golful Persic.Orientul Mijlociu este o subregiune a Asiei.Cele patru culturi principale din Orientul Mijlociu sunt cea evreiască,cea persană,cea arabă şi cea turcă.

Calatoriile in Orientul Mijlociu pot fi o adevarata revelatie pentru iubitorii turismului international,putandu-se vedea pe viu originile civilizatiei si gustandu-se putin cate putin din culturile incipiente si fascinante ale umanitatii.
Orientul Mijlociu ofera multe destinatii turistice de prim interes,dar cele mai cautate dintre acestea raman totusi cele care sunt catalogate in prezent"minuni ale lumii",creatii miraculoase ale antichitatii care inca nu pot fi explicate pe deplin de arhitectii vremurilor moderne si care ascund cu siguranta multe secrete inca nedescoperite de catre arheologi si vanatorii de comori.
Aceste sfere culturale au origini lingvistice si etnice diferite.
Termenul Orientul Mijlociu defineste o zona generala,deci nu exista granite precise.Majoritatea geografilor considera ca acesta include Arabia Saudita, Bahrainul,Egiptul, Emiratele Arabe Unite,Iranul,Turcia,Irakul,Israelul,Iordanul,Kuweitul,Libanul,Omanul, Qatar,Siria,Yemen si teritoriile palestiniene (West Bank si Stramtoarea Gaza). Pentru cei mai multi,Orientul Mijlociu nu reprezinta o alternativa pentru petrecerea vacantei. Tarile din Maghreb (Algeria,Libia,Maroc si Tunisia) au legaturi stranse cu Orientul Mijlociu,datorita asocierii lor culturale si istorice puternice.
Tarile africane Mauritania si Somalia au de asemenea legaturi cu regiunea.Turcia si Cipru, desi din punct de vedere geografic,fac parte din Orientul Mijlociu,se considera parti ale Europei (desi Universitatea Tehnica a Orientului Mijlociu este situata in Ankara, Turcia).
Afganistanul,situat in estul Orientului Mijlociu,este si el uneori considerat a face parte din acesta.
Citeşte mai mult

Rezervari