Cipru de Sud - Paphos Inapoi
Oferte Paphos
In vremea romanilor,Paphos era cel mai important oras al insulei Cipru,dar si un loc de pelerinaj pentru romanii care vizitau sanctuarul zeitei Afrodita.In prezent, intregul oras este inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO de situri culturale si naturale.

Printre atractiile cu care se mandreste Paphos,se numara mozaicurile,superbul port Paphos este compus din doua zone:statiunea de pe malul marii:Kato Paphos si orasul in sine Pano Paphos.

Orasul modern se imparte in doua: centrul comercial situat pe deal,in partea de sus, si partea de jos,unde se afla toate obiectivele turistice precum si hotelurile si tavernele.Statiunea se bucura de un climat mediateranean, cu soare abundent pe parcursul intregului an.
In aceasta zona sunt:plaja Municipala-situata in centrul statiunii si are nisip fin; plaja Faros ( preferata de persoanele care prefera o plaja mai retrasa) si Coral Bay (o plaja cu nisip fin situata la nord de Paphos). Toate aceste plaje au steagul albastru (curatenie si siguranta, salvamar, facilitati).
In prezent, intregul oras este inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO de situri culturale si naturale. In vremea romanilor, Paphos era cel mai important oras al insulei Cipru, dar si un loc de pelerinaj pentru romanii care vizitau sanctuarul zeitei Afrodita.
Baile franchize sunt localizate in partea estica a orasului antic Pafos.
Au fost construite la sfarsitul secolului al XIV-lea si este format dintr-o incapere centrala si mai multe adiacente.
Peretii au fost reconstruiti la inceputul perioadei inc are otomanii erau la conducerea insulei, timp in care unele dintre acoperisuri au fost inlocuite cu niste cupole.
Baile Franchize sunt printre putinele monumente franchize care s-au pastrat in Pafos. Situl prehistoric Lempa – sapaturile au adus la suprafata un important sit din perioada Chalcoliticului.
Situl face parte din circuitul cultural al Afroditei. Situl Maa-Palaeokastro este localizat in partea de vest, aproape de golful Coral, un important sit din istoria Epocii de Bronz din Cipru.
Maa este localizat aproape de centrul orasului si la 10 km de partea moderna a orasului.Datorita peretilor impozanti care arata ca o fortareata,I s-a dat denumirea de Paleokastro (“castelul vechi”).Locatia a fost stabilita de catre grecii micenieni care au ajuns pe insula in jurul anilor 1200 i. Hr., dupa caderea regimului micenian in partea centrala a Greciei.
Astfel ca acest sit constituie unul dintre nucleele de helenizare a Ciprului.
Petra Tou Romiou,Stanca Afroditei-formatiunea geologica formeaza una dintre cele mai impresionante situri naturale associate cu Afrodita, zeita frumusetii si a dragostei.
Potrivit legendei aceasta stanca marcheaza locul de unde zeita a aparut din valurile marii.Petra Tour Ramiou sau “stanca greceasca” este asociata si cu eroul bizantin Digenis Akritas care a tinut piept jefuitorilor in port cu puterile sale. Se spune ca a ridicat o stanca pe care a aruncat-o in mare, distrugand barcile inamice.Mormintele regilor sunt situate aproape de mare,in partea de nord a necropolei Pafos.
Unii dintre ei se spune ca au apartinut aristocratiei din acest oras si nu pentru ca ar fi de rang imparatesc.
Unele incaperi ale necropolei sunt asemanatoare cu mormintele gasite in aria orasului Alexandria, astfel se face legatura intre cele doua orase din perioada helenica.
Biserica Agia Paraskevi din Bizant-este interesanta din forma ei in forma de cruce, una dintre cele doua de acest fel de pe insula.
Dateaza inca din secolul al IX-lea. Biserica Agia Solomoni - catacomba a fost initial construita in perioada helenica. Este formata dintr-o incapere deschisa inconjurata de mai multe incaperi din piatra, intr-una dintre incaperi exista un izvor de apa. Intr-o alta incapere exista ramasite ale unor picturi crestine ceea ce atesta faptul ca la un moment dat a fost un lacas de cult religios.
Agia Solomoni este una dintre locatiile care au imbratisat ideologia crestina sin u cea a zeilor.
Potrivit traditiei, catacomba a adapostit oamnii persecutati de catre romani.Pestera a fost deschisa 200 de ani mai tarziu.

Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari