Statiuni montane - Paltinis Inapoi
Oferte Paltinis
Situata in centrul Romaniei,in mijlocul unei paduri de conifere,prima statiune montana infiintata in Romania,fiind de asemenea statiunea aflata la cea mai ridicata altitudine,1450 m.Este o destinatie preferata de pasionatii de schi in sezonul de iarna iar vara de cei care iubesc natura si linistea.
Paltinisul este un loc foarte placut pentru petrecerea vacantelor,si o sursa deosebita pentru sanatate,care se datoreaza aerului curat,o adevarata mina de aur pentru sanatatea omului de la oras,periclitata de noxele civilizatiei.
Masivul Cindrel,cu culmile sale domoale si platouri largi se preteaza foarte bine pentru practicarea schiului de fond. In timpul iernii statiunea Paltinis se impune ca un excelent loc pentru practicarea sporturilor de iarna.
Ninsorile abundente (din noiembrie pana in aprilie) transforma multe din pantele imprejurimilor, in veritabile partii de schi sau sanius.Cunoscuta ca statiune a sporturilor albe,Paltinisul are piste special amenajate, de la cele mai accesibile celor care incep sa desluseasca tainele acestui sport pana la cele cu mai mai mare grad de dificultate agreate de schiorii cu experienta.
Va stau la dispozitie instalatii de teleschi, telescaun (se intinde pe o distanta de 1025 m si are o diferenta de nivel de 241 m) si o instalatie pentru nocturna. In sezonul estival, Paltinisul va ofera multiple posibilitati de recreere, cum ar fi terenuri de sport si trasee turistice, care, prin frumusetea peisajului inconjurator, aerul pur al padurilor de conifere, creeaza o atmosfera de liniste si deconectare.
Factor terapeutic principal:climatul alpin cu aer pur,fara praf sau particule alergoce, puternic ozonizat, bogat in aerosoli ionizati si radiatii ultraviolete.
Afectiuni tratate:asteni,iorganism slabit,suprasolicitari fizice si intelectuale, anemii secundare,dereglari de crestere la copii,boli endocrine,dereglari pleuropulmonare (pleurizie si pneumopatii virale sau bacteriene).
Cai de acces:
Feroviare - gara Sibiu pe linia Bucuresti-Brasov-Arad, apoi cu mijloace auto pana in statiune.
Rutiere - DN 1 de la Oradea sau DN 7 = E 15 de la Bucuresti la Sibiu, apoi drumul local prin comuna Rasinari, pana in statiune.
Aeriene - din Bucuresti pana in Sibiu, apoi cu mijloacele auto.
Atractii turistice:
Schitul Paltinis, o biserica din lemn ridicata in deceniul 3 al secolului XX, unde se afla mormantul marelui filozof roman Constantin Noica.
Casa Memoriala Constantin Noica, unde filozoful si-a petrecut ultimii ani din viata.
Cheile si Cascada Cibinului.
Valea Sadului.
Poiana si Varful Cindrel.
Cabanele Curmatura Strezii,
Fantanele.
Rezervatia Iezerele Cindrelului.
Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari