Santorini - Perissa Inapoi
Oferte Perissa
Perissa este o plaja frumoasa,situata la 15 km sud-est de Fira,langa satul Emporio si muntele Profitis Ilias,cea mai cautata statiune turistica de pe insula.Se intinde pe 7 km pe partea de sud-estica a insulei,este premiata cu „Blue Flag”si are caracteristici unice:cu nisip negru vulcanic,ape cristaline si diverse facilitati pentru sporturi acvatice.

Pe langa nisipul negru si rocile sclipitoare,principala atractie a plajei este imensa piatra numita Mesa Vouno,care se ridica precum un munte din marea turcoaz.

De-a lungul plajei vei gasi centrele de sporturi nautice Marea Mediterana Dive,Santorini Dive Center si Wave Sport Club,de unde iti poti inchiria echipamentele pentru skijet,canoe si windsurfing.In apropiere exista si un parc acvatic si fermecatoarea capela Agia Irini (care dateaza din secolul al al 16-lea).

Plaja Perissa se afla in statiunea turistica cu acelasi nume,bogata intr-o mare varietate de hoteluri,restaurante, taverne,cafenele si baruri.Zona este extrem de dezvolta,cu facilitati moderne,si destul de primitoare,pastrandu-si totusi caracterul puternic traditional.

Din Perissa,exista o un mic traseu care traverseaza muntele si duce la ruinele Therei Antice.Excursiile pot fi facute pe jos sau pe magari.Pentru cei mai sportivi si dornici de miscare,o cale de a ajunge la Perrisa este pornind din Kamari,prin orasul antic Thira,urmand un traseu prin munte.

Drumul dureaza circa 1 ora din Kamari in Thira antica si inca 1 ora pana in Perissa.

Citeşte mai mult

Rezervari