Statiuni montane - Poiana Brasov Inapoi
Oferte Poiana Brasov

Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international.Ea dispune de 12 partii de schi,cu grade diferite de dificultate,terenuri de sport,un lac, discoteci,baruri si restaurante.Cazarea este asigurata in buna parte in hoteluri de lux,pensiuni,in vile sau cabane.

Infintata in 1895, Poiana Brasov deservea ca loc turistic pentru Brasov. Prima cabana a fost construita in 1904. In 1906 Poiana Brasov a fost recunoscuta ca statiune de iarna si trei ani mai tarziu se desfasurau primele competitii de iarna.In 1951 au tinut loc jocurile internationale de iarna a studentilor.In zilele noastre Poiana Brasov seamana mai mult cu un mic orasel avind hoteluri luxurioase si restaurante bune.
Temperatura medie este vara de 20 grade C si iarna de -3 grade C.Zapada exista incepand cu jumatatea lunii decembrie si pana la sfarsitul lui martie; grosimea stratului de zapada este in medie de 50-60 cm. Primii fulgi de zapada cad cam spre sfarsitul lui septembrie iar ultimii cam spre sfarsitul lui aprilie.
Patura de zapada poate fi garantata incepand cu mijlocul lui decembrie si pana la sfarsitul lui martie.
Stratul de zapada are o grosime de aproximativ ~50 cm in Poiana si de aprox. ~100 cm pe munte.
Asemanatoare în privinta conditiilor naturale cu alte statiuni turistice montane ca Chamonix,Zakopane sau Cortina D'Ampezzo, statiunea Poiana Brasov si-a câstigat un binemeritat renume prin integrarea armonioasa în peisaj a dotarilor turistice,prin posibilitatile largi de practicarea sporturilor de iarna si prin conditiile bune de odihna si recreere în orice perioada a anului. Privita de la înaltime, statiunea Poiana Brasov pare o mica oaza în împaratia muntilor, îmbracati în haina verde a padurilor de molid si fag, în care vilele si hotelurile cu arhitectura pe cât de variata pe atât de moderna imprima un plus de pitoresc.
Stratul de zapada se mentine timp de 4-5 luni pe an, astfel ca sporturile de iarna pot fi practicate atât de începatori cât si de sportivii de performanta din noiembrie pâna în martie.
Poiana Brasov detine cea mai densa si mai moderna dotare turistica montana din tara noastra.
Aici întalnim hoteluri de doua, trei si patru stele, dotate cu piscina, sali de spectacole si conferinte, un centru de echitatie,baze sportive sau stâna turistica.Dispune de trei piste de coborâre si de slalom urias,de pe o pista de slalom special, de doua trambuline si de un lac artificial pentru sporturi de vara.
Statiunea este dotata cu doua linii de telecabina si una de telegondola care asigura accesul turistilor spre culmile Postavarului,la care se adauga,sezonier,mai multe linii de teleski. Poiana Brasov este însa locul ideal si pentru petrecerea lunilor de vara.
Clima de munte (cu aer bogat în ozon);lacul artificial (ce ofera numeroase posibilitati de agrement); potecile marcate (ce conduc pe amatorii de drumetii la diverse cabane, oferind peisaje uimitoare); unitatile de cazare confortabile etc justifica pe deplin renumele international acestei statiuni.
Agrementul cuprinde într-o paleta elastica toate activitatile ce au drept scop sa scoata turistul de sub influenta oboselii si a stresului, oferindu-i cele mai variate mijloace de sport, distractie, divertisment si amuzament, în vederea dezvoltarii sale fizice si spirituale, refacându-i forta necesara pentru continuarea activitatilor zilnice.
Factori naturali de cura: Aerul pur existent aici, puternic ozonat, lipsit de praf si particule care provoaca alergii, presiunea atmosferica relativ scazuta, si ionizarea intensa, sunt factorii naturali care recomanda statiunea pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator.
Statiunea este recomandata pentru odihna activa (sport si agrement), având efecte terapeutice asupra sistemului nervos central cu influente pozitive asupra tuturor functiilor vitale.
Atractii turistice: Drumetii pe trasee montane marcate; vizitarea orasului Brasov cu centrul vechi, Biserica Neagra, Biserica Sfântul Nicolae, Cerbul Carpatin, Cetatea Brasovului, Castelul Râsnov, Castelul Bran si zona Moeciu.
Partii de ski: Bradul: lungime 500 m (diferenta de nivel 85 m), nivel de dificultate - usor;
Kanzel: lungime 315 m (diferenta de nivel 138 m), nivel de dificultate ridicat;
Lupului: lungime 2860 m (diferenta de nivel 775 m), nivel de dificultate ridicat;
Sulinar: lungime 2441 m (diferenta de nivel 645 m), nivel de dificultate mediu;
Ruia: lungime 540 m (diferenta de nivel 198 m), nivel de dificultate ridicat;
Subteleferic: lungime 2200 m (diferenta de nivel 280 m), nivel de dificultate ridicat;
Drumul Rosu: lungime 4600 m (diferenta de nivel 630 m), nivel de dificultate - usor;
Slalom: lungime 575 m (diferenta de nivel 217 m), nivel de dificultate mediu;
Stadion: lungime 300 m (diferenta de nivel 32 m), nivel de dificultate - usor.
Instalatii de transport pe cablu: teleschi (partiile Bradul, Kanzel si Ruia), telecabina (partiile Kanzel, Lupului, Sulinar, Subteleferic si Drumul Rosu) si telegondola (partiile Lupului, Sulinar, Subteleferic si Drumul Rosu).
Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari