Europa - Portugalia Inapoi
Oferte Portugalia
Portugalia este situata in partea de sud-vest a Europei,in Peninsula Iberica avand granita cu Oceanul Atlantic in vest si cu Spania,in nord si in est.Include doua grupuri de insule ale Atlanticului:Insulele Azore si Madeira,o tara de o frumusete si o diversitate uimitoare.Pentru cei care cauta o vacanta activa,Portugalia este o alegere excelenta.

Fiind una dintre primele destinatii de golf,pescuit,calarie sau sporturi acvatice precum ski nautic si windsurf,o destinatia ideala avand o clima blanda si un sezon turistic care dureaza tot anul.Arbori de migdala,paduri de arbori de pluta si campurii aurii in Alentejo,ferme in Ribatejo,stradute inguste in Alfama din Lisabona,care sunt trase de boi in Minho si podgorii in Douro.
Azalee,smardari si trestie cresc peste tot, sunetul muzicii „fado”se aude din mici cafenele,mori de vand trosnesc in fata brizei Atlanticului,barci pline cu sardine se zdruncina in golfuri,si case albe se scalda in soare.

Marea este intotdeauna prezenta si sunetul valurilor reprezinta cea mai dulce muzica creata candva de natura.
Clima Portugaliei este de tip continental,influentata in mare masura de Curentul Golfului,Oceanul Atlantic si Marea Mediterana.
*Lisabona este capitala Portugaliei si se afla pe costa de vest a tarii, la Oceanul Atlantic, unde raul Tejo se varsa in ocean.Lisabona are un avantaj mare deoarece in imediata apropiere se afla multe localitati turistice, unde pot fi vizitate multe momumente si obiective turistice.
In sudul Portugaliei este zona Algarve, numita si Pamantul Eternei Primaveri;regiune exotica ce te intampina cu case albe,cu hornuri specifice,terase pline de flori,palmieri,stradute inguste,dar si cu cladiri moderne si cartiere de vile.

*Porto este al doilea oras ca marime si importanta din Portugalia.
Este situat in nordul tarii,la nord de raul Douro.
*Braga este un oras cu un interesant centru istoric,in care se pot vizita:Casa dos Crivos,Biserica Santa Cruz,Catedrala Se,Primaria,Palatul Arhiepiscopal,Gradina Botanica Santa Barbara,Staircase,Manastirea Tibaes, Pontele de Lima si Viana do Castelo.
*Sintra este un oras din districtul Lisabona, situat la cca 25 km vest de Lisabona.Principalele obiective din Sintra sunt: Palacio da Pena si Castelul Maur (pe munte),Palacio Nacional (fosta resedinta regala cel mai bine pastrat castel medieval din Portugalia), muzeul jucariilor, pena palace (sec. 19),Castelo dos Mouros, cu o priveliste splendida asupra Parcului Natural Sintra-Cascais.Sintra Mountain Range, unul dintre cele mai mari parcuri din zona Lisabonei, este o atractie turistica insemnata.
*Fatima este unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj pentru crestini.Aici se pot vizita Coimbra locul de nastere a 6 regi ai Portugaliei,Univeritatea, Biblioteca Univeritatii din Coimbra,care adaposteste peste 300.000 de volume zona medievala a orasului ,Biserica Santa Cruz ( renumita prin sculpturile semnate de Nicolau de Chanterrena),Manastirea Santa Clara-a-Nov.Din cele mai vechi timpuri, pescuitul si comertul maritim au fost printre activitatile economice principale portugheze.
*Gastronomie:Bucătăria portugheză este diversă. Portughezii mănâncă mult peşte, mai ales cod uscat (bacalhau – în portugheză).Alte feluri de mâncare,preparate din carne,sunt: feijoada, cozido a portugesa, frango de churrasco, carne de porco a alentejana.
Vinurile portugheze sunt recunoscute pe plan internaţional încă din timpurile Imperiului Roman. Câteva dintre cele mai bune vinuri sunt: Vinho Verde,Vinho Alvarinho, Vinho do Douro, Vinho do Alentejo, Vinho do Dao, Vinho da Bairrada,iar dintre cele dulci:Vinul de Porto,Vinul Madeira şi Moscatel din Setubal şi Favaios.

Iernile sunt aici blande,cu multe precipitatii,iar verile sunt toride si secetoase.Influenta Curentului Golfului se simte cel mai puternic in provincia Minho din nord-vestul tarii,unde aerul e umed si ploua mai des.In nordul tarii se schiaza in muntii Serra de Estrela si Braganca.

Regiunile centrale au o clima de tranzitie, cu veri toride si uscate,seceta durand uneori si o luna intreaga,si cu ierni blande.

Clima din sud este de tip subtropical,mediteraneean,de obicei calda si uscata, cu ierni blande.Vara,temperaturile sunt în jur de 24˚C si precipitatiile sunt foarte rare. In regiunea Algarve soarele straluceste aproape in continuu.Pe Insulele Azore si Madeira domneste in permanenta o clima blanda si placuta.Temperaturile variaza iarna intre 9 si 12˚C.

Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari