Statiuni montane - Predeal Pârâul Rece Inapoi
Oferte Predeal Pârâul Rece
Statiunea Predeal este situatã în centrul României pe Valea Prahovei,între râurile Prahova si Timis,la poalele muntilor Bucegi la nord-est de acestia si cele ale muntilor Baiului la nord-vest.Orasul Predeal este asezat la cea mai mare altitudine urbanã din România.La 1030 m altitudine,Predealul este cel mai inalt oras din Romania.
Muntii care învecineazã statiunea Predeal sunt M-tii Piatra Mare (1843m) la Nord, M-tii Bucegi (2508m la Vârful Omu) la Sud-Vest si M-tii Postãvarul (1799m) în Nord-Vest.
Localitãtile componente care formeazã orasul Predeal sunt:Predeal,Pârâul Rece,Timisul de Jos,Timisul de Sus.
Factori naturali de cura: Bioclimat tonic, stimulant, caracterizat printr-o presiune atmosfericã relativ micã, aer curat, lipsit de praf si de alergeni, bogat în radiatii ultraviolete si cu o ionizare accentuatã a atmosferei.
Atractii turistice: Punctele de atractie ale statiunii sunt cele opt pârtii de schi alpin cu grade diferite de dificultate, pârtia de schi fond de pe Valea Râsnoavei,traseele montane marcate pentru turism, traseele atv realizate în ultimii ani, telescaunul si teleschiurile de pe Clãbucet, precum si marea diversitate de localuri specializate în arta culinarã româneascã si internationalã.
Cu exceptia anotimpului de iarnã la Predeal muntii din jurul orasului oferã posibilitatea realizãrii drumetiilor de neuitat si admirarea peisajelor, care au fost, sunt si vor fi atractiile turistilor din toatã lumea sositi în aceastã frumoasa statiune.Concursurile culinare din Predeal,prezintã o atractie nemaipomenitã deoarece, la toate acestea, maestri culinari specializati în tarã, dar si în strãinãtate, încântã privirile, gusturile si simtirile, cu preparate care îmbie orice gurmand.
Printre obiectivele turistice din zonã mentionãm: Canionul Sapte scãri; Cascada Tamina; Pestera de gheatã; Cheile Râsnoavei; Mãnãstirea Sfântul Nicolae; Mãnãstirea romano-catolicã Timisul de Jos; Biserica ortodoxã Sfintii Împãrati Constantin si Elena; Capela romano-catolicã Timisul de Jos; Monumentul Eroilor de pe Valea Râsnoavei; Monumentul poetului Mihail Sãulescu; Monumentul Eroilor din fata gãrii Predeal .
Indicatii terapeutice: Afectiuni endocrine (hipertiroidia benigna); nevroza astenicã; stãri de surmenaj fizic si intelectual ; stãri de debilitate, surmenaj si convalescenta cu stare generalã bunã; tulburãrile de crestere la copii.
Partii de ski:
Cocos: lungime 2250 m (diferenta de nivel 394 m), nivel de dificultate mediu;
Clabucet Plecare: lungime 2100 m (diferenta de nivel 390 m), nivel de dificultate mediu;
Subteleferic: lungime 1200 m (diferenta de nivel 350 m), nivel de dificultate ridicat;
Clabucet Sosire: lungime 800 m (diferenta de nivel 160 m), nivel de dificultate - usor;
Clabucet Varianta: lungime 790 m (diferenta de nivel 160 m), nivel de dificultate - usor;
Clabucet Scoala: lungime 200 m (diferenta de nivel 30 m), nivel de dificultate - usor;
Subteleferic varianta: lungime 670 m (diferenta de nivel 45 m), nivel de dificultate - usor;
Trei Brazi: lungime 300 m (diferenta de nivel 50 m), nivel de dificultate - usor;
Orizont: lungime 100 m (diferenta de nivel 30 m), nivel de dificultate - usor;
Garbova: lungime 900 m (diferenta de nivel 180 m), nivel de dificultate - usor;
Cioplea: lungime 200 m (diferenta de nivel 20 m), nivel de dificultate - usor.
Instalatii de transport pe cablu: teleschi (partiile Cocos, Clabucet Plecare, Subteleferic, Clabucet Sosire, Garbova si Cioplea) si telescaun (partiile Cocos, Clabucet Plecare).
Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari