Republica Dominicana - Punta Cana Inapoi
Oferte Punta Cana
Punta Cana face parte din districtul municipal Punta Cana-Bavaro-Veron-Macao si se afla in La Altagracia cea mai estica provincie a acestei tari.Punta Cana este considerata ca avand unele dintre cele mai frumoase formatiuni de corali din tara si este renumita pe plan international pentru locurile de diving.Exista si o viata de noapte,dar care se desfasoara mai mult in interiorul cluburilor de vacanta.In exteriorul acestora sunt doar cateva mici baruri si discoteci.Punta Cana este aleasa ca destinatie si de multe cupluri care doresc sa se casatoreasca sau sa petreaca luna de miere;destinatie turistica importanta incepand cu anul 1970 si are o populatie de aproximativ 100.000 locuitori.
Tinand cont ca se afla la 1280 km distanta de Miami, cuplurile aleg si o alta varianta, aceea a unei croaziere intre Miami si Republica Dominicana cu oprire pentru cateva zile in Punta Cana.
Punta Cana este orasul cu cea mai mare dezvoltare din Republica Dominicana si are mai mult de 50 hoteluri cu o arhitectura inovatoare si gradini spectaculoase, 30000 camere de inchiriat, foarte multe terenuri de golf si se intinde pe o lungime de 40 km, ceea ce o face sa fie destinatia cea mai importanta, din acest punct de vedere, intre toate destinatiile posibile din Caraibe.
*Arta culinara
Faimoasa mancare caraibeana de orez si fasole (arroz con habichuelas) este o mancare de baza in alimentatia dominicanilor.Mai este numita si "steagul" (la bandera) si se serveste cu tocana din carne de vita. Alt fel comun este sancocho,o tocana facuta cu carne si legume, care adesea include si banane plantain.
Plantainele coapte prajite se numesc amarillas,cele verzi prajite se numesc patacon pisao,iar cand se prajesc si se face piure,se numesc tostones.Gustari populare includ chicarrones (bucati de carne de porc prajita) si empanadillas (pateuri cu carne).Mancarea dominicana are tendinta de a fi grasa si majoritatea felurilor sunt prajite. Deserturile includ orez dulce,porumb si banane.
*Clima din aceasta regiune este una calda pe tot parcursul anului, cu o temperatura medie de 30°C pe zi.Sezonul arid dureaza din mai pana in octombrie si se caracterizeaza prin temperaturi mai mari, de peste 35°C.
Din noiembrie pana in martie insa, temperaturile scad la 20°C.
Aeroportul International din Punta Cana ce faciliteaza turismul in zona a fost primul aeroport privat de acest gen din lume fiind unul dintre cele mai aglomerate si cu cele mai bune legaturi din zona Caraibe.
Punta Cana este situata pe coasta estica a Republicii Dominicane, la 10 minute de aeroportul international Punta Cana.
Citeşte mai mult

 
pag. 2 /2
 
pag. 2 /2

Rezervari