Grecia - Santorini Inapoi
Oferte Santorini
Santorini,insula cretana a indragostitilor,cea mai frumoasa si spectaculoasa insula a Greciei primeste anual un numar de turisti de 2 sau 3 ori mai mare decat numarul locuitorilor insulei.Insula Santorini (Sfanta Irina) isi are denumirea de la biserica de pe insula,numita Aghia Irini de greci si Santa Rini de marinarii straini.
Povestea insulei Santorini este povestea unui vulcan care a erupt avand ca efect scufundarea in mare a partii centrale a insulei,eveniment din care s-a nascut legenda ca Santorini este de fapt Atlantida.
Monument de arhitectura si geologie, insula reprezinta emblema vizuala a Greciei - un spatiu care s-a nascut prin disparitia unei civilizatii.Santiorini este o insulă din Marea Egee, aparţind de arhipelagul Insulele Ciclade,Grecia, cu o populatie de 13.600 loc.si cu o suprafată de73 km².
Capitala insulei este Thira.Se spune ca este Raiul pe Pamant! Din cele 39 de insule care alcatuiesc arhipelagul Cycladic, 24 sunt nelocuite din varii motive.
Santorini este formata dintr-un grup de 5 insule mai mici ce au aparut in urma eruptiei devastatoare de acum 3600 de ani a vulcanului cu acelasi nume, eruptie care a avut ca efect scufundarea in mare a partii centrale a insulei, dar si aparitia actualei Caldera - o laguna ce masoara aproximativ 12 km pe 7 si adanca de vreo 400 m.
Insula Santorini are un climat asemanator cu toate insulele din arhipelagul Ciclade: veri calduroare si uscate si ierni blande cu precipitatii slabe.
Anul poate fi impartit in doua sezoane principale, si anume sezonul cald si uscat, ce dureaza de la inceputul lunii aprilie si pana la sfarsitul lunii octombrie, si sezonul rece si ploios ce tine din noiembrie pana la sfarsitul lunii martie. In perioada estivala, temperaturile variaza intre 17°C si 29°C.
Principalele localitati de pe insula sunt: capitala Fira (Thira), Kamari faimos pentru plaja cu nisip negru, Firostefani, statiunea Imerovigli, Oia, pitorescul sat cu biserici Pyrgos, Perissa cu plaje frumoase si bine organizate, satul traditional Megalochori, Mesaria in centrul insulei, Monolithos, Vlichada si Thirasia situat pe insula cu acelasi nume, din apropiere.
Este important sa retineti faptul ca Santorini nu beneficiaza de surse de apa potabila.Santorini ofera turistilor una dintre cele mai faimoase vieti de noapte dintre insulele Ciclade,intretinuta de multe cafenele, baruri si cluburi de noapte. Cea mai mare parte dintre acestea se gasesc de-a lungul caldarii vulcanice si in capitala Fira.
Puteti gasi insa locuri in care sa va distrati si in orasele Oia, Kamari si Perissa.
Printre cele mai populare baruri din Santorini se numara Art Café cu multa muzica buna, in surdina, Franco~s - faimos pentru apusul de soare, Kirathira cu muzica de jaz, Koo Club - cea mai mare discoteca, Renaissance Bar, Full Moon si Zorba~s in Oia, pe marginea stancii.
Citeşte mai mult

Destinatii - Santorini

Rezervari