Programe Seniori - Seniori Egipt Inapoi
Oferte Seniori Egipt
Datorită frumuseții naturale și a diversității peisajelor,fiind una dintre destinațiile cu aer tropical și deșertic,Egiptul este considerat Mama Lumii turistice!Este colțul de rai al site-urilor grandioase,precum Piramidele din Giza,Abu Simbel sau malul de vest al Luxor.Iar acestea sunt doar câteva.

Egipt este una dintre marile zone ale turismului internațional!O țară arabă din nordul Africii și din Orientul Mijlociu,limitată la nord de Marea Mediterană,la est de Marea Roșie,la sud de Sudan,iar la vest de Libia.

O vizita în Egipt este implinirea unei dorinţe adânci şi misterioase. Este un tărâm ce te înfioară şi încântă în multe feluri.Fascinanta istorie antică asteaptă să fie descoperită (din Cairo în nord,până la Abu Simbel în sud).

Bucură-te de spectacolul orbitor al lumii subacvatice din Marea Rosie,deşertul cu spaţii vaste presărat cu oaze prosapete şi rasfaţă-te în ademenitoarele staţiuni de la malul mării.Cât despre peisaje,ele îmbină cu finețe zonele deșertice cu apele turcoaz.

Istoria perioadei antice a Egiptului este învăluită în mister şi legende.Marii învăţaţi au crezut că vor găsi reminiscienţe ale unor evenimente preistorice în vechile mituri egiptene,cum ar fi cel care descrie lupta dintre zeii Osiris şi Seth pentru tronul Egiptului,dar este puţin probabil ca aceste mituri să aibă fond istoric.

În pragul celui de-al treilea mileniu înaintea erei noastre, civilizaţia egipteană se face cunoscută,înscriindu-se în istorie,în acelaşi timp,se semnalează existenţa unui popor cu o rasă relativ omogenă,constituirea unui stat,a unei limbi şi a unei economii agricole remarcabile pentru punerea la punct a unui sistem complex de irigaţii.Scrierea neobişnuită,originală,exprimând legi,obiceiuri,o religie aparte,întregesc această civilizaţie,care va evolua destul de puţin,timp de trei milenii.

Vechii egipteni foloseau mai multe denumiri pentru ţara lor.Cea mai frecventă este,fără îndoială,Kemet,care înseamnă„pământul negru”.În textele egiptene mai figurează termenii„ia meri”,având sensul de„pământ iubit”şi „ta nutri”,cu înţelesul de„pamânt al zeilor”.

Citeşte mai mult

Rezervari