Egipt - Sharm El Sheikh Inapoi
Oferte Sharm El Sheikh
Sharm El Sheikh este situat pe varful din sud al Peninsulei Sinai si este una dintre cele mai elegante si mai populare statiuni de la Marea Rosie.Locul unde se gasesc sutele de unitati de cazare care mai de care mai luxoase cu servicii de inalta clasa.O statiune vizitata,datorita tarifelor bune si serviciilor turistice deosebite.

Această staţiune,aflată pe locul al doilea,din punct de vedere al numărului de vizitatori,Sharm El Sheikh este locul ideal de practicare a sporturilor acvatice,ca inot,scufundari,windsurf,a calaritului,a calatoriilor cu camile,safari in desert si la vechile ruine din apropiere si locul perfect pentru plaja, toate transformandu-se intr-o vacanta de vis.
Principalele atractii sunt Mons Claudianus,o cariera de piatra antica situata intr-o regiune de desert,Manastirea Sf. Paul, Manastirea Sf.Anton,Manastirea Sf.Ecaterina,locul in care Moise a primit Tabla Legii,Parcul National Ras Mohammed,Parcul National Sf Katherine si Golful Na’ama este una dintre centrele activitatilor turistice si tinde sa devina o statiune de sine statatatoare.
Marea Rosie este renumita pentru apa ei azurie si limpede si pentru bogatia faunei marine.Reciful de corali din Marea Rosie face ca aici sa existe cateva puncte de scufundare renumite printre pasionatii acestui sport.
Cea mai recunoscuta locatie pentru scufundari este Sharm el Sheikh,situat pe tarmul Peninsulei Sinai in partea sudica.Aici se gasec peste 400 de specii de corali si cateva sute de specii de pesti.

Apa este calda si vizibilitatea este ridicata,Sharm el Sheikh fiind destinatia ideala pentru scufundari indiferent de sezon.Hotelurile din Sharm el Sheikh au plaje private,iar reciful de corali este foarte aproape de tarm.
De aceea te poti minuna de bogatiile acestor ape chiar daca nu esti un amator de scufundari,ai nevoie doar de un snorkel si o masca de scufundare.Nu uitati de incaltamintea pentru apa,aceasta este necesara deoarece reciful de corali este foarte aproape de tarm,fundul marii fiind stancos in mare majoritate.
Sharm el Sheikh este format din 3 golfuri:Golful Naama,Golful Shark’s si Golful Nabq.În afară de scufundări, această staţiune oferă condiţii favorabile şi pentru windsurf,surf,parapantă,schi nautic şi pescuit sportiv.

Pe lângă sporturile de apă,există şi locuri unde puteţi juca tenis sau squash,sau mai puteţi compara dacă lumea se vede mai frumoasă călare pe un cal sau pe o cămilă.Pentru iubitorii golfului este amenajat şi un teren frumos de 18 găuri.
Sharm el Sheikh este un bun punct de plecare şi pentru numeroase excursii.

Nu rataţi posibilitatea de a ajunge pe muntele lui Moise,al doilea ca înălţime în Sinai (2285m) şi de a savura de aici mirajul apusului de soare.Între muntele lui Moise şi muntele Sf.Caterina,se află străvechea mănăstire Sf.Caterina,care merită vizitată.Biserica de aici a fost construită în anul 330 din porunca împărătesei Elena, o neobosită propagatoare a creştinismului.

Citeşte mai mult

pag. 1 /3
 
pag. 1 /3
 

Rezervari