Antalya - Side Inapoi
Oferte Side
Side este un oras unic in Turcia, un adevarat muzeu in aer liber,situat la 75 km distanta de Antalya.Aceasta statiune unica se afla pe o mica peninsula plata,cu latimea de 300 m si lungimea de 800,pe care se ingramadesc minuni arheologice si inconjurata de apele albastre ale Mediteranei.Turistii care vin sa se bucure de plajele largi de nisip si de hotelurile luxoase din zona raman impresionati de arhitectura partii vechi a orasului.Printre cele mai importante vestigii se afla marele Amfiteatru din perioada elenistica,Templele Romane ale lui Apollo si Artemis, portile orasului, muzeul si apeductele.Amfiteatrul datand din perioada elena - capacitate de aproximativ 15.000 de oameni,templele romane ale lui Apolo si Artemis,apeducte si muzee.
O experienta foarte placuta este o plimbare printre aceste ruine pe timp de noapte,cand sunt iluminate. In anumite puncte de pe strada principala din Side,care merge din centru spre vechiul port pescaresc, printre cladiri se poate zari marea pe ambele parti ale strazii.Odata,Side a fost un important oras comercial.
Cu marea sa flota facea comert cu tarile din estul si vestul Mediteranei,servind si ca port pentru Turcia.
Side a reprezentat o piata pentru sclavii adusi din Africa si un centru pentru pirati.Dupa aceasta perioada in Side s-au incheiat numai afaceri legale,iar orasul a continuat sa prospere.
In timp ce Side a devenit un reper turistic foarte important, atat pentru Europa, cat si pentru Turcia,orasul a reusit sa-si conserve autenticitatea si aerul "invechit".
Datorita abundentei de bogatii arheologice, toata arhitectura din partea veche a orasului Side are acelasi stil - dragut, cu cladiri din piatra cu doua etaje,cu balconase din lemn, de-a lungul aleilor labirintice.
Statiunea Side este flancata de doua plaje superbe - la vest,intre Sidi si Colaki,plajele insumeaza lungimea de 30 km (tot aici se afla si principalul complex hotelier al statiunii), iar la est plaja este mai linistita si continua pana la insulita de pe raul Manavgat
Citeşte mai mult

pag. 1 /4
 
pag. 1 /4
 

Rezervari