Statiuni montane - Sinaia Inapoi
Oferte Sinaia

Statiunea Sinaia este asezata pe valea superioara a Prahovei,in plina zona carpatica,la poalele muntilor Varful cu Dor,Furnica si Piatra Arsa. Ea se afla la o distanta de 122 km de capitala tarii,si la 49 km de Brasov.Orasul,dispus sub forma unui larg amfiteatru la poalele Bucegilor,se intinde in partea de nord la locul numit Gura Padurii.

Statiunea Sinaia este supranumita si ,,Perla Carpatilor” pentru peisajele superbe si pentru conditiile deosebite mai ales pentru sporturile de iarna. Stratul de zapada cazut iarna persista de la sfasitul lui septembrie pana la sfarsitul lui martie.Numita dupa Muntele Sinai,aici, la statiune domina frumusetea si linistea. In centrul statiunii Sinaia, la sud de hotel Montana, se afla telefericul.De aici se poate porni intr-o calatorie cu telefericul pana in varful muntelui, de unde se poate admira intreaga panorama a statiunii.
Factori naturali de cura: Bioclimat tonic, stimulant, caracterizat printr-o presiune atmosferica relativa joasa, aer curat, lipsit de praf si alergeni, bogat in radiatii ultraviolete si cu o ionizare accentuata a atmosferei, apa minerala sulfuroasa, oligominerala.
Atractii turistice: Muzeul Peles, Pelisor, Manastirea Sinaia, Muzeul Bucegi, Cazinoul Sinaia, Casa Memoriala G. Enescu; practicarea sporturilor de iarna, transport pe cablu (teleschi, telescaun, baby-ski) cota 1.400; drumetii pe potecile marcate cu ghid monitor; scoala de schi.
Indicatii terapeutice: Nevroza astenica; afectiuni endocrine; unele boli profesionale; afectiuni ale aparatului respirator si locomotor.
Contraindicatii: Boli psihice decompensate, boli acute febrile, T.B.C pulmonar, cancer, reumatism acut inflamator.
Tipuri de proceduri si instalatii de tratament: Instalatii de electro- si hidroterapie, instalatii pentru aerosoli, masaj medical, sala de cultura fizica medicala.
Partii de ski: Ski fond - partia de pe Platoul Bucegi, cu o lungime de 8 km si o diferenta de nivel de 100 m;
Partia "Drumul Vechi - Cota 1300", pentu sanius, cu o lungime de 300 m, o diferenta de nivel de 60 m si pista de bob ; "Furnica - Sinaia", partie amenajata pentru competitii, cu o lungime de 1500 m si o diferenta de nivel de 30m.
Se pot practica si bob si sanie - concursuri de bob, sanie si skeleton se desfasoara pe o partie speciala, situata in partea de vest a statiunii, spre soseaua ce urca la Hotelul Alpin - Cota 1400. Partia are o lungime de 1500 m. Diferenta de nivel intre punctul de plecare si punctul de sosire este de 134 m.
Partiile de ski alpin au o lungime totala de 11.500 m, cu grade de dificultate diferite mergand de la albastru (usor) pana la negru si rosu (dificil si mediu).
In perioada 15 decembrie - 15 aprilie functioneaza scolile de ski care organizeaza cursuri atat pentru copii, cat si pentru adulti. Instalatii de transport pe cablu:
Doua telecabine (2328 m si 1945 m) functioneaza intre orele 8-16; doua telescaune (1940 m si 980 m); patru teleschiuri (cu o lungime totala de 1484 m); cinci baby ski-lifturi: Poiana Florilor - 250 m, Scandurari - 200 m, Valea Dorului - 200 m, Telecabina 1400 - 250 m si Furnica - 250m.

Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari