Asia - Singapore Inapoi
Oferte Singapore
Singapore,unul dintre cele patru orase–stat ale lumii,este un oras fascinant, unde nu trebuie sa cauti prea mult ca sa descoperi pitorescul insulei,indrazneala trecutului, sau creativitatea dezlantuita a comunitatii artistice.Singapore este locul unde se intersecteaza peste 100 de trasee maritime internationale care leaga tari din oceanele Pacific si Indian cu Europa,America si Asia.Daca ar fi sa-l descriem intr-un cuvant, acela este unic.Debordand de o energie nestapanita, acest mic motor al sud-estului asiatic intruchipeaza tot ce este mai rafinat in Orient si in Occident.
Pornind din Central Business District,cu Orchard Road, Riverside si Chinatown,pana la Bras Basah, inima orasului colonial cu cele mai multe cladiri istorice si muzee,vei avea ocazia sa faci un salt, din prezentul modern in trecutul istoric,sau,de la agitatia centrului cu impunatorii sai zgarie-nori sa ajungi in oazele de liniste si verdeata al renumitelor gradini si parcuri:Singapore Botanic Gardens, cu frumoasa ei Gradina Nationala de Orhidee,renumita pentru impresionanta colectie de orhidee si Bukit Timah Nature Reserve.
Gradina Zoologica din Singapore este considerata una dintre cele mai spectaculoase din lume.Amenajata pe 28 de hectare, subliniaza conceptul de gradina zoologica deschisa si gazduieste 3600 de mamifere,pasari si reptile, inclusiv specii rare pe cale de disparitie.
Singapore Botanic Gardens este singura gradina botanica din lume deschisa de la 5 dimineata pana la miezul noptii, in fiecare zi a anului si care nu percepe taxa de intrare, cu exceptia Gradinii Orhideelor.
De altfel, Singapore este unul dintre singurele doua orase din lume care au pastrat intacta padurea tropicala, amenajand Bukit Timah Nature Reserve.Singapore este cea mai mica natiune din sud-estul Asiei,insa destul de aglomerata, situandu-se pe locul doi in lume,dupa Monaco,in privinta densitatii populatiei.
Singapore este cel mai mare furnizor la nivel mondial de nave si componente ale acestora si al treilea mare rafinator de petrol,dupa Rotterdam si Houston.
Portul Singapore este cel mai mare din lume privind alimentarea cu motorina a vapoarelor,al doilea din lume in ceea ce priveste tonajul cargo,dupa Shanghai si cel mai aglomerat din punctul de vedere al marfurilor in tranzit. Singapore Changi Airport a fost declarat in 2006 cel mai bun aeroport din lume.
Singapore dispune de unul dintre cele mai inalte standarde de viata si este cel mai sigur mare oras din lume in materie de crime si siguranta personala.
Clima
Singapore are o clima tropicala, fara anotimpuri distincte.Clima sa este caracterizata prin temperatura si presiune atmosferica uniforme, umiditate mare si abundente ploi tropicale.Temperaturile variaza intre 22 °C si 34 °C. Umiditatea se plaseaza in medie la 90 % dimineata si 60 % dupa amiaza.
In timpul musonilor umiditatea medie creste la 100 %. Cea mai mare si cea mai mica temperatura inregistrata in istoria orasului au fost 18,4° C, respectiv 37,8° C.
Lunile iunie si iulie sunt cele mai calde din an, iar in noiebrie si decembrie este perioada musonilor.
Intre august si octombrie se produce ceata, uneori este atat de severa incat se fac atentionari pentru sanatatea publica, mai ales cand este incarcata de fumul incendiilor de paduri din Indonezia vecina.
In Singapore nu se aplica reglementarile pentru schimbarea orei de vara.
Lungimea zilei este aproape constanta pe tot parcursul anului datorita localizarii tarii in apropierea ecuatorului.
*Atractii turistice
Chinatown:Intr-un oras populat in proportie de trei sferturi de chinezi,existenta unui astfel de cartier poate parea absurda.Exista insa o explicatie:acum un secol chinezii erau inca o minoritate si aceasta parte a orasului a fost primul loc din Singapore in care acestia s-au stabilit.
Acest perimetru de cateva strazi a pastrat aparenta unui orasel chinezesc de acum un secol.Strazile acestea sunt intesate de restaurante chinezesti si temple budiste.
Exista si cateva cladiri aparute mai tarziu,cum ar fi Templul Hindus Sri Mariammam si Moscheea Jamae, construite de indienii tamili sositi dupa chinezi.
Tot aici se afla si Muzeul Numismatic si Singapore City Gallery,un muzeu al istorie insulei.
Little India:Aceasta este partea insulei in care este concentrata cea mai mare parte a populatiei de origine indiana.Strazile acestei zone sunt pline de magazine de suveniruri si produse cu specific indian, restaurante indiene si temple si alte cladiri ce reproduc stilul arhitectural traditional din sudul Indiei.
Templul hindus Sri Veeramakaliamman,ce dateaza din 1881 este cel mai vechi din Asia de SE.Cel mai bun moment pentru vizitarea acestei zone este in timpul sarbatorii hinduse Diwali, numita si “Festivalul Luminilor” (data variabila:oct.-nov.).
Bugis si Kampong Glam:Aceste doua cartiere sunt zonele in care este concentrata cea mai mare parte a populatiei malaeze a insulei.Pe strazile din aceaste zone veti gasi restaurante cu specific malaez si arabesc si numeroase moschei, malaezii fiind musulmani.
Aceste cartiere sunt si unele dintre cele mai bune puncte pentru shopping din insula.Cele mai multe magazine si bazaruri se afla pe Bugis Junction, Arab Street si Victoria Street.
Riverside:In acesta parte a insulei se afla fostul centr administrativ colonial britanic.Aici se afla Fantana Merlion, simbolul orasului,ce infatiseaza un peste cu cap de leu ce scuipa apa. Monumente ce amintesc de trecutul colonial al insulei sunt Resedinta Guvernatorului si statuia lui Sir Stamford Raffles,primul guvernator britanic din insula. Raul Singapore este traversat in aceasta zona de Podul Pietonal Cavenagh,cel mai vechi din Singapore, finalizat in 1869. La ambele capete ale podului inca se mai poate vedea un semn care interzice trecerea vitelor. In acest cartier predomina restaurantele cu specific occidental.
Orchard Road:Livezile care se intindeau odata in aceasta zona si care i-au dat numele au fost inlocuite in ultima jumatate de secol de zgarie-nori si mall-uri.Printre cladirile de statura mai mica de interes turistic se afla Muzeul de Istorie si Muzeul de Arta. n ceea ce priveste ahopping-ul,turistii pot alege din cel putin de 15 mall-uri.
Plaje:Pe langa atractiile din partea centrala,in Singapore exista si numeroase plaje.Cele mai renumite plaje se afla pe Sentosa,o mica insula situata la 1 km de coasta Ins.Singapore.Pe insula se poate ajunge fie cu metroul, fie cu telefericul.Alte plaje puteti gasi in cartierul East Coast.Fiind vorba de un cartier rezidential, zona este mai putin frecventata de turisti, in pofida faptului ca plajele se intind pe mai mult de 20 km.
Nordul Insulei:In aceasta parte a insulei este concentrata cea mai mare parte a zonelor rezidentiale si a activitatii industriale.Exista insa si cateva puncte de interes turistic,dintre care amintim:Gradina Zoologica (ce are o sectiune deschisa si noaptea),Gradina Botanica,Gradina Japoneza (ce include si o expozitie permanenta de broaste testoase),Gradina Orhideelor si Snow City (un centru acoperit pentru practicarea sporturilor de iarna).
Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari