Asia - Sri Lanka Inapoi
Oferte Sri Lanka
Sri Lanka,este o țară insulară asiatică,situată în sudul Asiei,în Oceanul Indian,coaste la Golful Bengal,în est, Oceanul Indian în sud și vest și Strâmtoarea Palk în nord-est,care o separă de India.Capitala Sri Lankăi este Colombo.Insula este un adevărat paradis la faunei şi florei tropicale.În Sri Lanka vă aşteaptă aroma adevăratului ceai de Ceylon,întinderile verzi ale plantaţiilor de ceai,ale câmpurilor de orez şi vârfurile munţilor,gustul minunat al fructelor exotice,plimbările călare pe elefant şi multe alte experienţe unice.Veţi avea prilejul de a admira şi vestigiile unor străvechi civilizaţii,monumente arhitectonice uimitoare care reflectă un nivel înalt de dezvoltare a tehnicii şi artei.
De asemenea,vă veţi putea bucura de atmosfera plăcută în compania localnicilor prietenoşi şi ospitalieri.Puteţi admira frumuseţea şi complexitatea ornamentelor templelor hinduiste şi budiste,nenumăratele statui ale lui Buddha, sanctuarele săpate în stâncă amintind de călugării din vechime,care şi-au dedicat existenţa perfecţionării spirituale şi ajungerii în Nirvana.
Toate acestea sunt numai o parte a bogatei culturi srilankeze, al cărei farmec vă va rămâne pentru totdeauna în amintire. Parcurile naţionale, pe care iniţial au început să le înfiinţeze aici coloniştii britanici,sunt în prezent incluse într-o reţea de aproape o sută de rezervaţii naturale strict protejate.
Diversitatea naturii srilankeze este completată de recifurile de corali din apropierea coastelor insulei, în care trăiesc mii de specii de animale şi plate.Plajele largi cu nisip auriu,în apropierea cărora apa este puţin adâncă, sunt umbrite de plamieri înalţi. Vă puteţi relaxa fie făcând baie în apele Oceanului Indian,fie la centrele de medicină ayurvedică, de exemplu învăţând să meditaţi.La micile restaurante,cu atmosfera lor plăcută,veţi găsi mâncăruri tradiţionale, peşte şi fructe de mare delicioase.
*Bucataria din Sri Lanka este una din cele mai complexe din Asia de sud est,datorita vecinatatii cu sudul Indiei prezinta unele asemanari siinfluente,totusi este distincta.
Orezul este un aliment de baza si este consumat zilnic,in timp ce lapranz sau cina se gatesc diferite tipuri de curry.
Bucataria Sri Lankeza a fost influentata si de colonialistii europenidar de multe ori se simt influente ala bucatariei Kerala(bucatarie indiana)
Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari