Turism intern - Statiuni balneare Inapoi
Oferte Statiuni balneare

Statiunile balneare din Romania asigura tratarea afectiunilor dar pe langa tratament va puteti bucura si de privelisti minunate.Apele minerale si apele termale au fost periodic uitate si redescoperite,orasele construite in jurul acestora pierzand sau castigand popularitate in functie de teoriile medicale aparute.

Statiunile balneare din Romania asigura tratarea afectiunilor reumatice,cardio-vasculare,respiratorii,precum si numeroase tulburari ale sistemelor digestiv si nervos,tratarea unor afectiuni ginecologice si dermatologice;sunt dotate si amenajate in scopul valorificarii factorilor naturali de cura si resurse climaterice,asociate cu resurse turistice naturale sau antropice.Toate tratamentele se desfasoara sub stricta supraveghere a Institutului de medicina generala balneologice si de recuperare.Durata normala a unui astfel de sejur variaza intre doua si trei saptamani.Romania este o tara bogata in izvoare minerale si termale-peste o treime din izvoarele din Europa aflandu-se in tara noastra.
Turismul curativ sau turismul termal a castigat popularitate si a dus la dezvoltarea statiunilor balneare romanesti, care ofera centre de tratament cu o gama larga de facilitati precum:instalatii pentru bai la cada,instalatii pentru tratamente cu namol si parafina,bazine cu ape minerale si termale,in aer liber sau acoperite,sali de gimnastica medicala,sali speciale pentru masaj medical,camere de masaj prin hidroterapie,electroterapie,bazine pentru kinetoterapie,sauna.
Actiunea apelor minerale este complexa, acestea avand efecte curative atat la nivel fizic: afectiuni cardiovasculare, probleme dermatologice, neurologice, inflamatorii, reumatice, tratarea anemiilor, problemelor de digestie,cat si psihic – conform descoperirilor cercetatorilor belgieni, cea mai buna metoda pentru tratarea starilor anxios-depresive este tratamentul cu ajutorul apelor termale.Prima statiune balneara din lume a fost insa creata in anul 600 i.Hr in Persia Antica, de catre Imparatul Phraortes.Un secol mai tarziu, grecii se bucurau de cura cu ape fierbinti si aburi, insa romanii au fost cei care au dezvolatat cultul apelor termale prin crearea facilitatilor de lux – locuri speciale de imbaiat construite deasupra izvoarelor termale.
Actionand ca si centre sociale, aceste locuri special amenajate au dus la dezvoltarea oraselor, denumirea de“Bai”fiind astfel conturata.
De-a lungul secolelor,apele minerale si apele termale au fost periodic uitate si redescoperite,orasele construite in jurul acestora pierzand sau castigand popularitate in functie de teoriile medicale aparute.In Marea Britanie,maximul popularitaii a fost atins in timpul epocii Victoriene si a celei Georgiene.
In Europa se regasesc astazi o serie de Orase Bai, devenite un adevarat magnet pentru turisti, atat datorita descoperirilor in ceea ce priveste tratamentele balneoclimaterice,cat si datorita aerului elegant pe care cladirile din secolul 18 -19 il redau.
Citeşte mai mult

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Rezervari