Grecia - Thassos Inapoi
Oferte Thassos
Thassos"insula de smarald''este situata in golful Kavala,in partea nordica a Marii Egee si este cea mai apropiata de Grecia continentala.In partea ei cea mai intinsa,insula masoara 22 km de la est la vest si 26 km de la nord la sud. Insula Thassos ofera o mare diversitate si suveniruri specifice turistilor care trec pragul magazinelor sale.
Tablouri,scoici,bauturi specific grecesti,statuete,amfore,ceramica - aveti de unde alege! Magazinele de bijuterii de pe insula ofera modele speciale inspirate de cele bizantine. Magazile care vand blanuri sunt si ele destul de cautate.Datorita istoriei sale bogate,vestigiilor sale arheologice, plajelor sale magnifice, varietatatii de activitati propuse si nu in ultimul rand locuitorilor sai primitori,Insula Thassos a devenit una din cele mai populare destinatii de vacanta din Grecia - un amestec de modern si traditional!
Insula Thassos este inconjurata de plaje superbe de-a lungul intregii coaste.
Unele dintre ele sunt ordonate si aglomerate, iar altele sunt linistite.
Soseaua principala a insulei este intr-o stare foarte buna, permitand accesul turistilor catre multe dintre plajele Thassos-ului. Exista multe optiuni pentru doritorii de plaja, fiecare dintre acestea avand farmecul ei.
Thassos este renumita pentru mancarea foarte buna.
Tavernele si restaurantele servesc tot felul de preparate din peste si fructe de mare. In spre munte sunt taverne care servesc preparate din peste si carne la gratar, facute dupa retete proprii.Pe timpul verii majoritatea restaurantelor si tavernelor au muzica greceasca traditionala live. Sunt restaurante care organizeaza seri grecesti cu mancaruri traditionale, muzica live si dansuri specifice.
Se serveste de asemenea vinul din thassos, care este facut cu ajutorul turistilor.La sfarsitul verii, cand se culeg strugurii, turistii sunt invitati in cadrul serilor grecesti sa zdrobeasca strugurii cu picioarele.Strugurii zdrobiti se pun in butoaie si din ei se va face vinul pentru anul urmator.
Sporturi nautice:
Inot - Apele limpezi ale marii Egee sunt perfecte pentru inot, cu atat mai mult cu cat in Thassos turistii au de ales dintr-o varietate de plaje.Sunt plaje unde nisipul este foarte fin si in apa, iar apa nu este foarte adanca. Ski nautic - puteti gasi barci si echipamente pentru ski nautic pe plajele cele mai cunoscute ale insulei.
Surf - daca vreti sa faceti surf, sunt centre de inchiriere pe plajele cele mai iportante.Cea mai potrivita plaja pentru surf este Paradisos Beach pentru ca acolo se formeaza valuri mai inalte.
Puteti de asemenea sa participati la micile concursuri de surf care se organizeaza.
Navigatie - vremea este favorabila plimbarilor cu barca, iar pe insula sunt numeroase centre d eunde puteti inchiria barci de diferite dimensiuni.
Parasute si banane - pentru cei curajosi si iubitori de aventura, bananele si parasutele se pot inchiria din Limenaria. Insula este o destinatie potrivita pentru oricine, avand o oferta variata de cazare:de la complexe luxoase si hoteluri de 5 stele,pana la apartamente,bungalouri si vile.
In Thassos gasiti cazare in orice statiune, in apropierea plajelor, sau chiar pe plaja, iar preturile sunt pentru toate buzunarele.Iubitorii de istorie pot vizita in Thassos:manastirea Agiou Panteleimonos, manastirea din Panagouda, manastirea Arhanghelul Mihail, muzeul arheologic, muzeul militar, templul Atenei,templul lui Pan, vechiul port din Limeanas, teatrul antic, muzeul Vagis, parcurile nationale din Thassos,Acropole, situl arheologic Evreokastro.
Citeşte mai mult

pag. 1 /3
 
pag. 1 /3
 

Rezervari