Tipuri de vacante Inapoi
Oferte Tipuri de vacante
Evolutia,atât a turismului intern cât si a turismului international se caracterizeaza,la nivel mondial,printr-o tendinta de crestere datorita influentei factorilor economici,demografici,politici,sociali.Numarul tot mai crescut de turisti,varietatea peisajelor si formelor de relief au contribuit la o crestere si o dezvoltare a sectorului turistic.

Daca nu ti-ai ales inca vacanta si vrei sa stii ce tipuri de oferte sunt pe piata,orienteaza-te dupa doua criterii:durata concediului si programul oferit.

Alege locatiile ce pot oferi asemenea oportunitati,posibilitati de cazare si activitati precum navigatie,scuba diving(scufundari),snorkeling,surf pe apa,canoe,kaiac-canoe,river rafting,alpinism,drumetii,ciclism,ciclism off road,mountain biking,trekking ( calatorii la pas),echitatie,golf,schi etc.pentru o vacanta activa si dinamica in mijlocul naturii.

Dezvoltarea turismului presupune existenta unui potential turistic care,prin atractivitatea sa, are menirea sa incite si sa asigure integrarea unei zone,regiuni,tari cu vocatie turistica in circuitele interne si internationale si care sa permita accesul turistilor prin amenajari corespunzatoare.
Printre componentele potentialului turistic trebuie mentionate,in primul rand,resursele naturale:frumusetile,montane si peisagistice,plajele de pe litoral,factorii de cura din statiunile balneo-climaterice,clima,vegetatia,fauna,alte atractii de interes stiintific,cu caracter de unicat.

Istoria si civilizatia proprii fiecarui popor imbogatesc valorile naturale ale tarii respective si impun totodata si o anume„marca cultural-turistica”,originala, inconfundabila in lume.
Multe creatii artistice,stiintifice,arhitectonice,tehnico-ingineresti etc.,au revolutionat lumea de atunci si minuneaza si inflacareaza mintile contemporanilor nostri.Amintim in acest sens,ceea ce inseamna pentru turism vestigiile civilizatiilor elenistica,romana,azteca,incasa,ebraica,araba,budista sau africana etc.,iar mai aproape de noi,in Europa,renasterea,arta medievala,bizantina,otomana etc.
Conditiile naturale se impun prin atractii de mare pitoresc,fiind prezente pretutindeni pe Terra,din muntii cei mai inalti si pana in campiile si deserturile cele mai aride,de la parcurile nationale americane,africane,australiene etc., pana pe litoralurile marine si oceanice sau marile intinderi cu gheturi vesnice.

Citeşte mai mult

Rezervari